Piftie de rata cu ciuperci

Printeaza

Piftie de rata cu ciuperci din: carne de rata, ceapa, usturoi, gelatina, ciuperci, oua, sare.

Ingrediente:Piftie de rata cu ciuperci

  • 1.3 kg carne de raţă
  • 1 ceapă
  • sare
  • 3 căţei de usturoi mari
  • 6 foi de gelatină
  • 250 g ciuperci
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine carnea, fără ficat, opăriţi-o şi puneţi-o la fiert pe foc domol cu 3 l de apă, sare şi ceapa în jumătăţi. Lăsaţi să clocotească încet, o oră şi jumătate.

Când carnea este fiartă, scoateţi-o pe un platou adânc. în vasul de fierbere puneţi gelatina, strecuraţi, adăugaţi în forme ciupercile fierte, ouăle fierte tari şi ficatul înăbuşit.

In zeama rece turnaţi mujdei, strecuraţi şi turnaţi lichidul peste carne şi garnitura de piftie. Daţi la rece şi preparatul este gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.