Reteta zilei: Rata cu legume la cuptor
PrinteazaRata cu legume la cuptor din: rata, bere, boia, pudra de usturoi, sare, piper, cartofi, ceapa, morcovi, telina.
- 1 rață
- 1 sticla de bere
- 1 linguriță boia
- 1 linguriță pudră de usturoi
- sare
- piper negru
- cartofi
- ceapa
- morcovi
- telina
Mod de preparare:
Pregatiti un borcan de 800ml si adaugati berea in el.
Clătiți rața în interior și în exterior. Tăiați excesul de piele și grăsime din jurul gâtului și a deschiderii cavității. Frecați interiorul cu sare și pudră de usturoi.
Se usucă pielea cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit ascuțit, faceți câteva tăieturi pe piept. Tăiați pielea și grăsimea, dar nu tăiați carnea. Apoi înțepați pielea peste tot cu o furculiță.
Așezați rața pe borcan. Așezați borcanul cu rața într-un vas de copt mare.
Frecați cu pudra de usturoi, boiaua și sarea pielea raței. Adăugați câteva legume pe fundul vasului, presărați ușor sare și piper.
Preîncălziți cuptorul la 220C.
Rumeniti rața timp de 15 minute, apoi reduceți căldura la 180C și gatiti încă 1 1/2 – 2 ore.
Lasati sa se odihneasca si serviti.
Rata cu legume la cuptor
Pofta buna!





