Reteta zilei: Rata cu legume la cuptor

Printeaza

Rata cu legume la cuptor din: rata, bere, boia, pudra de usturoi, sare, piper, cartofi, ceapa, morcovi, telina.

Ingrediente: Rata cu legume la cuptor

  • 1 rață
  • 1 sticla de bere
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • sare
  • piper negru
  • cartofi
  • ceapa
  • morcovi
  • telina

Mod de preparare:

Pregatiti un borcan de 800ml si adaugati berea in el.
Clătiți rața în interior și în exterior. Tăiați excesul de piele și grăsime din jurul gâtului și a deschiderii cavității. Frecați interiorul cu sare și pudră de usturoi.

Rata cu legume la cuptor
Se usucă pielea cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit ascuțit, faceți câteva tăieturi pe piept. Tăiați pielea și grăsimea, dar nu tăiați carnea. Apoi înțepați pielea peste tot cu o furculiță.
Așezați rața pe borcan. Așezați borcanul cu rața într-un vas de copt mare.
Frecați cu pudra de usturoi, boiaua și sarea pielea raței. Adăugați câteva legume pe fundul vasului, presărați ușor sare și piper.
Preîncălziți cuptorul la 220C.

Rata cu legume la cuptor
Rumeniti rața timp de 15 minute, apoi reduceți căldura la 180C și gatiti încă 1 1/2 – 2 ore.
Lasati sa se odihneasca si serviti.

Rata cu legume la cuptor

Rata cu legume la cuptor

Rata cu legume la cuptor

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Rata cu legume la cuptor
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.