Rata cu legume la cuptor

Printeaza

Rata cu legume la cuptor din: piept de rata, ardei, arpagic, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, cartofi, sare, piper, unt, ulei, cimbru.

Ingrediente:Rata cu legume la cuptor

  • 500 g piept de rata
  • 1 ardei
  • arpagic
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • unt
  • rom
  • cimbru
  • ulei de masline
  • otet de vin

 

Mod de preparare:

Pieptul de rata cu piele se taie in bucati potrivite, se presara cu cimbru.

Se gateste pieptulde rata pe gratar cateva minute pe fiecare parte pana cand carnea prinde culoare. Morovii, ardeiul, cartofii si ceapa se curata, se spala si se taie in rondele sau cubulete.

Arpagicul se curata si se spala, iar usturoiul se curata si se cresteaza. Toate legumele se asaza intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si otet de vin amestecat cu zahar, se condimenteaza cu sare si piper, se toarna o jumatate de cana cu apa.

Peste legume se pune pieptul de rata, se acopera tava cu folie de aluminiu si se tine la cuptor pana cand carnea de rata s-a patruns. Dupa ce se inlatura folia de aluminiu, se pune cate o lingurita de unt pe fiecare piept de rata si se mai lasa tava neacoperita pentru 15 minute la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.