Rata cu castraveti
PrinteazaRata cu castraveti
- 1 rată mare
- 5 castraveţi muraţi
- 2 linguri unt sau untură
- 2 cepe
- 750 g roşii (sau bulion de roşii)
- 2 ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegem castraveţi muraţi în saramură şi îi curăţăm de coajă. Putem să-i lăsăm şi cu coajă, pentru ca să nu se sfărîme la fiert. Aşezăm într-o cratiţă un rand de castraveţi tăiaţi în două, în lung, apoi în felii groase de 2 cm.
Peste castraveţi punem un strat de ceapă crudă, tocată mărunt. Adăugăm apoi raţa tăiată în bucăţi potrivite. Peste carne punem un strat bun de roşii sau bulion de roşii, amestecat cu ardei gras tăiat felii.
Adăugăm ceapă tocată mărunt, deasupra unui alt rind de castraveţi, punem grăsimea şi umplem cu saramură de castraveţi, amestecată cu puţină apă (cînd castraveţii sînt prea acrii).
Fierbem pînă ce mîncarea scade şi carnea este gata. Nu trebuie să fiarbă prea mult. Cine doreşte serveşte mîncarea de castraveţi cu mămăliguţă.
Pofta buna!