Rata cu castraveti

Printeaza

Rata cu castraveti

Ingrediente:Rata cu castraveti

  • 1 rată mare
  • 5 castraveţi muraţi
  • 2 linguri unt sau untură
  • 2 cepe
  • 750 g roşii (sau bulion de roşii)
  • 2 ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Alegem castraveţi muraţi în saramură şi îi curăţăm de coajă. Putem să-i lăsăm şi cu coajă, pentru ca să nu se sfărîme la fiert. Aşezăm într-o cratiţă un rand de castraveţi tăiaţi în două, în lung, apoi în felii groase de 2 cm.

Peste castraveţi pu­nem un strat de ceapă crudă, tocată mă­runt. Adăugăm apoi raţa tăiată în bucăţi potrivite. Peste carne punem un strat bun de roşii sau bulion de roşii, amestecat cu ardei gras tăiat felii.

Adăugăm ceapă tocată mărunt, deasu­pra unui alt rind de castraveţi, punem grăsimea şi umplem cu saramură de ca­straveţi, amestecată cu puţină apă (cînd castraveţii sînt prea acrii).

Fierbem pînă ce mîncarea scade şi carnea este gata. Nu trebuie să fiarbă prea mult. Cine doreşte serveşte mînca­rea de castraveţi cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.