Salată cu Piept de Rață, Fructe de Pădure și Dressing de Portocale

Printeaza

Salată cu Piept de Rață, Fructe de Pădure și Dressing de Portocale din: piept de rata, fructe de padure, mix de salata, ceapa rosie, nuci coapte, sare, piper, zeama de portocala, miere, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.

Ingrediente:

Pentru salată:

  • 2 piepturi de rață
  • 200 g de fructe de pădure proaspete (zmeură, afine, căpșuni, etc.)
  • 100 g de mix de salată verde (rucola, spanac, etc.)
  • 1/4 ceapă roșie, tăiată subțire
  • 1/4 ceașcă de nuci coapte, mărunțite
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Pentru dressing:

 

Mod de preparare:

Pregătiți pieptul de rață: Tăiați grăsimea excesivă de pe piepturile de rață și faceți o rețea fină de tăieturi în pielea raței, dar nu tăiați carnea. Condimentați cu sare și piper pe ambele părți.

Gătiți pieptul de rață: Încălziți o tigaie rezistentă la căldură la foc mediu-ridicat. Adăugați piepturile de rață cu partea pielii în jos și gătiți-le timp de aproximativ 5-7 minute sau până când pielea devine crocantă și auriu maro.

Îndepărtați grăsimea care se acumulează în tigaie pe măsură ce gătiți.

Rotați piepturile de rață și gătiți-le timp de încă 2-3 minute pe partea cealaltă pentru a obține un interior mediu-rare.

Dacă doriți o gătire mai făcută, prelungiți timpul de gătire cu câteva minute. Lăsați pieptul de rață să se odihnească timp de câteva minute, apoi tăiați-l în fâșii subțiri.

Pregătiți dressingul: Într-un castron mic, amestecați zeama și coaja de portocală, mierea, uleiul de măsline, oțetul balsamic, sare și piper. Amestecați bine pentru a combina ingredientele.

Salata: Într-un bol mare, așezați mixul de salată verde. Adăugați fructele de pădure, ceapa roșie și nucile mărunțite peste salată. Plasați fâșiile de piept de rață deasupra.

Dressingul: Turnați dressingul de portocale peste salată, asigurându-vă că toate ingredientele sunt bine acoperite.

Salată cu Piept de Rață, Fructe de Pădure și Dressing de Portocale

Valori nutriționale aproximative pentru o porție:

  • Calorii: 350-400 kcal
  • Carbohidrați: 30-35 grame
  • Proteine: 20-25 grame
  • Grăsimi: 15-20 grame

 

Această salată combină crocantul piept de rață cu dulceața fructelor de pădure și prospețimea dressingului de portocale.

Este o opțiune delicioasă pentru o masă ușoară și rafinată!

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rulouri de carne de rață cu prune

Rulouri de carne de rață cu prune și sos de vin roșu din: piept de rata, prune uscate, sare, piper, ulei de masline, vin rosu sec, supa, unt, cimbru   Ingrediente: 2 piepturi de rață dezosate și curățate 12 prune uscate Sare și piper după gust 1 lingură de ulei de măsline 1 ceasca de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.