Tocanita cu carne afumata si cir

Printeaza

Tocanita cu carne afumata si cir din: costita afumata, untura de porc, sare, piper si cir de mamaliga.

 

Ingrediente: Tocanita cu carne afumata si cir

  • 500 g costiţă afumată sau pecie (carne macră afumată)
  • 5 linguri untură de porc
  • sare
  • piper
  • cir de mămăligă (terci)

 

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu untura şi 1 cană de apă.

Le întorci pe toate părţile şi laşi să se înăbuşe până se evaporă toată apa.

Cât timp se face carnea, pregăteşti şi mămăliga. Ai grijă căci de aici îţi iese cirul.

Când apa şi mălaiul fierb, înainte de a amesteca mămăliga, scoţi din ceaunul în care se fierbe mămăliga nişte zeamă groasă din apă cu mălai.

Acesta este cirul pe care îl adaugi peste carne după ce s-a evaporat apa.

Laşi să dea în câteva clocote astfel încât să se fiarbă şi cirul şi aduci la masă, cu mămăligă şi castraveţi muraţi sau moare (zeamă de varză murată).

 

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Tocanita cu fructe de mare

Tocanita cu fructe de mare

Tocanita cu fructe de mare din: peste, fructe de mare, ceapa, cartofi, rosii, ardei, vin, ulei, dafin, piper, sofran, patrunjel. Ingrediente: 1 kg amestec de peşte şi fructe de mare (congelat) 3 linguriţe vegeta 2 cepe (tăiate rondele) 6 cartofi medii (tăiaţi felii) 4 roşii (felii) 1 ardei gras 125 ml vin alb 125 ml […]

Tocanita de pui cu spaghete

Tocanita de pui cu spaghete

Tocanita de pui cu spaghete din: faina, sare, piper, pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, ciuperci, rosii, pasta de tomate, dafin, cimbru, oregano, ardei gras, spaghete. Ingrediente: 1/2 ceasca făină 1/2 linguriță sare 1 lingurita piper 3 kg bucati de pui 1/4 cană ulei de măsline 1 ceapa mare, tocata 3 catei de […]

Tocanita de vita cu sos de bere

Tocanita de vita cu sos de bere din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, bere, boia, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 1 ceapa 3-4 căţei de usturoi 200 g ciuperci 500 ml bere neagră sare piper 1 linguriţă boia 6-7 linguri ulei   Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe, o condimentezi cu […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.