Branza de fasole fermentata

Printeaza

Branza de fasole fermentata

Branza de fasole fermentataBrânza de fasole fermentată, numită fu yu, poate fi considerată ca fiind superioară brânzei de soia sau tofu. Se prepară din brânză de fasole uscată, care a fermentat sub influenţa ciupercilor şi a bacteriilor, şi se conservă în apă cu sare şi vin de orez.

Aroma lichidului este îmbogăţită cu diverse condimente, precum ardeii iuţi sau uleiul de susan. Unul dintre sortimente este colorat în roşu, datorită orezului roşu care intră în compoziţie. Tempe este o brânză de fasole fermentată, larg răspândită în Indonezia.

Fu yu este sărată, are un gust iute şi o consistentă mătăsoasă. Uneori este numită brânză chinezească sau este comparată cu brânza Camembert sau Stilton, ceea ce spune multe despre gustul ei înţepător! Tăiată în cuburi mici, fu yu se pune la saramură în conserve sau borcane.

Brânza de fasole fermentată se adaugă deseori si congee (pilaf de orez) sau se prăjeşte în tigaie cu legume verzi, precum fasolea, pepenele amar sau diversele soiuri de legume cu frunze. Poate fi folosită la prepararea unei delicioase marinate pentru carne de porc sau de pui, la care se adaugă şi saramura.

Se poate mânca, de asemenea, întinsă într-un strat subţire pe biscuiţi sau se poate pune in unele sosuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.