Orez salbatic cu legume, stafide si muguri de pin

Printeaza

Orez salbatic cu legume, stafide si muguri de pin din: orez sălbatic, ceapa, praz, legume tocate cuburi (morcov, dovlecel, dovleac, broccoli, vinete, ardei, roşii), supă de pasăre sau legume, stafide aurii, unt, ulei de masline, zahar, cimbru, seminţe de coriandru, sare, muguri de pin, zeama de lamaie, vin alb, chili, mărar, pătrunjel, coaja de lămâi.

Orez_salbatic_cu_legume_stafide_si_muguri_de_pin

Ingrediente:

  • 2 căni cu orez sălbatic
  • 2 cepe
  • 1/2 de fir de praz
  • 2 linguri de legume tocate cuburi (morcov, dovlecel, dovleac, broccoli, vinete, ardei, roşii)
  • 5 căni cu supă de pasăre sau legume
  • 1 ceaşcă cu stafide aurii
  • 50 g unt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă de cimbru
  • 1 linguriţă de seminţe de coriandru
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguri de muguri de pin
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 1 ceaşcă cu vin alb
  • chili, mărar, pătrunjel, coaja unei lămâi

Mod de preparare:

Căleşte ceapa şi prazul tocate zaruri, în 50 g de unt şi 2 linguri de ulei de măsline, timp de 15 minute, la foc mic, sub capac, împreună cu 2 foi de dafin, o linguriţă de zahăr şi cimbru.

Dă focul mare şi adaugă orezul spălat (ţinut în prealabil 10 minute în apă rece cu 1 lingură de sare, apoi scurs bine de apă), legumele tocate, sare, seminţele de coriandru şi mugurii de pin.

Amestecă bine şi adaugă o ceaşcă cu vin alb demisec, un prai de chili, supa (de pasăre sau de legume) şi stafidele. După primul clocot, dă focul mic şi lasă preparatul pe plită 20 de minute, sub capac.

Ia-l de pe foc, adaugă o linguriţă de unt, mărar, pătrunjel, coaja rasă a unei lămâi şi o linguriţă de suc de lămâie. Acoperă cratiţa cu un prosop timp de 3 minute, apoi serveşte.

Orez salbatic cu legume, stafide si muguri de pin

Orez_salbatic_cu_legume_stafide_si_muguri_de_pin

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/orez-salbatic-cu-legume-stafide-si-muguri-de-pin html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.