Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si iaurt
PrinteazaCiorba de gaina cu conopida si iaurt din: carne de gaina, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, ardei, conopida, bulion, iaurt, oua, sare, bors, verdeata.
Ingrediente:
- 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe)
- o telina
- un pastarnac
- o ceapa
- 2 morcovi
- un ardei
- o jumatate de conopida
- o jumatate de cana bulion
- 100g iaurt
- 2 oua
- sare
- bors sau zeama de varza
- verdeata (patrunjel, leustean)
Mod de preparare:
Carnea de gaina se spala si se pune la fiert. Atunci cand face spuma, se schimba apa, dupa care carnea de gaina se fierbe din nou pana cand punem sa infigem furculita in carne.
Ceapa, morcovii, pastarnacul, telina si ardeiul se spala, se curata si se maruntesc. Conopida se spala si se rupe in buchetele.
Cand carnea este suficient de fiarta se pun legumele si se fierb timp de 15 minute. Cand legumele au fiert se pune in ciorba bulionul. Iaurtul se amesteca bine cu ouale.
Se toarna un polonic din zeama de la ciorba si se amesteca procedandu-se in acelasi mod pana se termina toata zeama, dupa care se toarna inapoi in oala.
Se acreste ciorba de gaina cu conopida si iaurt fie cu zeama de varza, fie cu bors si se mai lasa pe foc 10-15 minute. La sfarsit punem verdeata tocata marunt si ciorba de gaina cu conopida si iaurt poate fi servita fierbinte si cu ardei iute.
Ciorba de gaina cu conopida si iaurt
Pofta buna!
Arata foarte bine ciorba de gaina
Interesanta ciorba de gaina 🙂
Arata foarte bine ciorba de conopida
Fuuuuuuuu, ce bine arata
Delicioasa ciorba de gaina
Imi ploua in gura dupa ciorba asta
Buna ciorba de gaina