Ghimbir Murat: Rețetă cu Gust Picant

Printeaza

Ghimbir Murat: Rețetă cu Gust Picant din: ghimbir, otet de orez, apa, zahar, sare, usturoi, fulgi de ardei iute. Ghimbirul murat este o tradiție culinară în multe culturi asiatice, cunoscut pentru aroma și gustul său intens și picant.

A fost folosit inițial pentru a conserva ghimbirul și a-i prelungi viața de raft.

 

Ingrediente:

  • 200g de ghimbir proaspăt, curățat și tăiat în felii subțiri
  • 1/2 cană de oțet de orez
  • 1/2 cană de apă
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1 lingură de sare
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1-2 ardei iuți uscați sau 1-2 linguri de fulgi de ardei iute (opțional, pentru un plus de picant)

 

Mod de Preparare:

Într-un vas, adăugați oțetul de orez, apa, zahărul, sarea, usturoiul și, dacă doriți, ardeii iuți. Amestecați bine pentru a dizolva zahărul și sarea.

Puneți ghimbirul tăiat într-un borcan curat și sterilizat. Puteți folosi un borcan de sticlă cu capac ermetic.

Turnați amestecul de oțet peste ghimbirul din borcan, asigurându-vă că ghimbirul este complet acoperit de lichid.

Închideți borcanul cu capacul ermetic și lăsați-l la temperatura camerei pentru cel puțin 24 de ore pentru a permite aromelor să se combine.

După 24 de ore, ghimbirul murat este gata de servire. Păstrați-l în frigider pentru prospețime și savoare îndelungată.

Ghimbir Murat: Rețetă cu Gust Picant

Valori nutriționale aproximative per porție (aproximativ 30g de ghimbir murat):

  • Calorii: 10-15
  • Carbohidrați: 3g
  • Proteine: 0g
  • Grăsimi: 0g

 

 

Această rețetă vă va introduce în arta conservării ghimbirului proaspăt, transformându-l într-o gustare delicioasă și plină de arome.

Ghimbir Murat vă oferă o oportunitate unică de a experimenta aromele bogate ale ghimbirului și de a adăuga o notă picantă și savuroasă mâncărurilor dvs. Sperăm că vă veți bucura de această rețetă și vă invităm să reveniți pentru mai multe aventuri culinare.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sushi cu ghimbir murat

Sushi cu ghimbir murat din: orez, otet de orez, zahar, creveti, icre rosii, file de somon, foaie alga, wasabi, ghimbir murat si sos de soia. Ingrediente: 250 g orez pentru sushi 1 lingura otet de orez 1 lingura zahar 8 creveti 2 lingurite de ircre rosii 100 g file de somon 1 foaie alga wasabi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.