Hrean cu Sfeclă la Borcan

Printeaza

Hrean cu Sfeclă la Borcan din: sfecla rosie, hrean, otet de mere, zahar, sare. Descoperă savoarea autentică a unei rețete tradiționale românești – hrean cu sfeclă la borcan.

Acest preparat, cu rădăcini adânci în bucătăria noastră populară, combină gustul picant al hreanului cu dulceața naturală a sfeclei, oferind un acompaniament perfect pentru diverse feluri de mâncare.

Nu doar că este delicios, dar este și o sursă excelentă de vitamine și minerale, menținându-ți sistemul imunitar puternic, în special în sezonul rece.

Ingrediente:

 

Mod de Preparare:

Curățați sfecla și hreanul și radeți-le fin.

Amestecați sfecla și hreanul rase într-un bol mare.

Adăugați oțetul de mere, zahărul și sarea. Amestecați bine.

Transferați amestecul în borcane sterilizate și sigilați ermetic.

Depozitați borcanele într-un loc răcoros și întunecat pentru cel puțin 24 de ore înainte de consum.

 

Informații Nutriționale (per 100g):

  • Calorii: 60 kcal
  • Carbohidrați: 14g
  • Proteine: 1.8g
  • Grăsimi: 0.2g

 

Hreanul cu sfeclă este un preparat care și-a găsit locul în bucătăria tradițională românească de-a lungul secolelor. Originar din zona rurală, acesta era preparat în special toamna, pentru a fi consumat iarna.

Datorită proprietăților sale de conservare, hreanul cu sfeclă era folosit pentru a adăuga gust și valoare nutritivă mâncărurilor în lunile friguroase.

 

Savurati!

 

 


poate iti place si:

Salata de sfecla condimentata

Salata gustoasa de sfecla rosie cu hrean

Salata gustoasa de sfecla rosie cu hrean din: sfecla, hrean, zahar, sare, ulei, otet. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 rădăcină hrean 2 linguri zahăr sare 1/4 l ulei 1 linguriţă oţet   Mod de preparare: Coci sfecla roşie, apoi o cureţi de coajă şi o dai pe răzătoarea mare, într-un vas. Separat, cureţi o […]

 

retete

Hrean la Borcan Tradițional: Rețetă Autentică

Hrean la Borcan Tradițional: Rețetă Autentică din: hrean, otet de mere, zahar, sare, apa. Acesta este apreciat pentru aroma sa intensă și picantă, aducând un plus de savoare multor feluri de mâncare, cum ar fi fripturile, salatele sau chiar și sandvișurile. Prin adăugarea unor ingrediente precum oțetul, zahărul și sarea, hreanul își menține nu doar […]

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.