Languste Thermidor

Printeaza

Languste Thermidor din: languste fierte, sos de smantana, vin xeres sec, mustar iute, piper de Cayenne, sos de Worcester, unt, faina, lapte dulce si smantana.

Supa_crema_de_langustine

 

Ingrediente:

  • 4 languste mijlocii fierte
  • 700 ml sos de smântână
  • vin xeres sec
  • o linguriţă cu muştar iute
  • piper de Cayenne
  • 2 linguri sos de Worcester

Pentru sosul de smântână:

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 600 ml lapte dulce
  • 150 g smântână legată

 

Mod de preparare:

Tăiaţi langustele cu un cuţit fin pe lungime. Scoateţi-le apoi carnea din carapace şi porţionaţi în bucăţi mari.

Puneţi însă carapacele la o parte. Intr-un vas mic, pe baie de aburi, încălziţi sosul de smântână, asezonaţi-l cu puţin xeres, muştar, piper de Cayenne, sos Worcester, potriviţi de sare şi de piper şi lăsaţi sosul astfel pregătit să clocotească încet timp de 2-3 minute.

Adăugaţi în această compoziţie bucăţile de languste, apoi omogenizaţi amestecul.

Cu acesta umpleţi carapacele, presăraţi-le cu parmezan şi puneţi în fiecare câte un vârf de cuţit cu boia de ardei iute. Sosul de smântână poate fi pregătit adăugând în compoziţie homari mici.

Spargeţi cleştii homarilor şi goliţi-i de carne pentru a o combina cu cea care este deja asezonată.

 

 

Languste Thermidor

Supa_crema_de_langustine

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.