Languste

Printeaza

O reteta delicioasa de languste din: cozi de langusta, hasme, usturoi, fenicul, rosii, pasta de tomate, sherry, concentrat cu aroma de peste, smantana, ulei de masline, unt, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Languste

  • 6 cozi de langustă, congelate
  • 2 haşme
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 bulb de fenicul
  • 3 roşii
  • 1 lin­gură pastă de tomate
  • 200 ml Sherry
  • 3 linguri concentrat cu aromă de peşte, pudră
  • 2 linguri smântână groasă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 3 lăstari de busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Diluaţi 1 lingură de con centrat cu aromă de peşte în 500 ml de apă clocotită; puneţi deoparte.

Curăţaţi bulbul de fenicul, spălaţi 1 şi tăiaţi-l în bucăţele. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le şi pe ele în bucăţi mici.

Curăţaţi şi tocaţi usturoiul şi haşmele. Rumeniţi-le uşor într-o tigaie adâncă în care puneţi untul şi uleiul.

Adăugaţi bucăţelele de fenicul şi de roşii şi lăsaţi le la foc mic cam 10 min, apoi adăugaţi pasta de tomate şi Sherry.

Lăsaţi să scadă aproape de tot, la foc iute.

Adăugaţi concentratul cu aromă de peşte diluat, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă totul la foc mic cca 30 min.

Clocotiţi 2 l de apă împre­ună cu restul de concentrat de aromă de peşte, puneţi în ea cozile de langustă congelate şi, după ce apa reîncepe să clocotească, lăsaţi să fiarbă încă 12 min.

Scurgeţi-le şi răciţi-le cu apă rece, decorticaţi-le cu ajutorul unei foarfece.

Tăiaţi-le în rondele groase. Mixaţi amestecul din tigaie şi strecuraţi sosul printr-o strecurătoare cu găuri mici.

Turnaţi-l apoi, din nou, în tigaie, adăugaţi smântână şi rondelele de langustă, săraţi şi piperaţi. Reîncălziţi, 3 min, la foc mic, amestecând uşor.

Puneţi conţinutul tigăii pe un platou preîncălzit, presăraţi busuiocul tocat şi serviţi cu un piure de cartofi cu trufe.

Languste

Languste

Pofta buna!

 


Poate iti place si:

Langusta cu tarhon si coniac

Langusta cu tarhon si coniac din: langustă, ulei de măsline, usturoi, unt, ceapa, rosii, hasmaţuchi, tarhon, coniac, vin alb sec, supă concentrată de peşte,  supa de carne, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 langustă de 800-1 000 g 100 ml ulei de măsline 1 jumătate căţel de usturoi unt cât o nucă 1 ceapă tăiată mărunt 2 roşii 1 fir de hasmaţuchi […]

Retete

Langusta cu alge si mazare

Langusta cu alge si mazare din: langusta, peşti mici pentru fript, alge comestibile, mazăre verde proaspătă (sau congelată), sare, piper, ulei de masline, faina. Ingrediente: 1 langustă de aproximativ 400 g 300 g peşti mici pentru fript 150 g alge comestibile 150 g mazăre verde proaspătă (sau congelată) sare, piper 1 legătură mică de pătrunjel ulei de măsline 2 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.