Homar cu porumb

Printeaza

Homar cu porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb, ceapa, ceapa de tuns, ulei, otet, sare, piper.

 

Ingrediente:Homar cu porumb

  • 2 homari, fierti
  • 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul)
  • 1 legatura de ridichi
  • 150 g de porumb din conserva
  • 2 cepe mici
  • 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de otet din vin rosu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati homarii: separati capul de corp. Cu o foarfeca solida, taiati carapacea de-a lungul burtii si desprindeti coada fara sa o faramitati.

Taiati carnea in felii simetrice si rupeti clestii pentru a extrage partea comestibila.

Spălaţi şi zvântaţi salatele. Curatati ridichile, apoi tăiaţi-le în rondele fine. Curăţaţi cepele mici şi tocaţi-le mărunt.

Intr-un castron, turnaţi uleiul, oţetul, sarea, piperul, şi omogenizaţi totul folosind o fur­culiţă. Adăugaţi ceapa de tuns şi cepele mici, mărunţite, şi amestecaţi din nou.

Puneţi frunzele de salată şi feliile de homar într-o salatieră, repartizaţi rondelele de ridiche, adăugaţi boa­bele de porumb, adăugaţi compoziţia obţinută anteri­or şi serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.