Homar cu chilii si sos din fasole neagra

Printeaza

Pentru chinezi, ca şi pentru occidentali, homarul reprezintă o mâncare foarte elegantă. în această reţetă cantoneză, aroma naturală a cărnii de homar este îmbogăţită fără a se apela la produse lactate, cum se întâmplă în bucătăria occidentală.

Mai întâi coada homarului se taie în secţiuni, fără a se îndepărta carapacea. Aceste bucăţi se prăjesc în baie de ulei până când carapacea devine roz.

Pentru a prepara sosul, se prăjeşte nişte fasole neagră zdrobită cu puţin usturoi. Apoi se căleşte amestecând ceapă verde şi ghimbir, cu ardei iuţi tocaţi mărunt şi carne de porc măcinată.

După aceea, se adaugă şi ingredientele lichide, de obicei un amestec de sos de soia, vin de orez şi supă de pui. In cele din urmă, se pun în sos şi bucăţile de homar prăjit.

Mâncarea se îngroaşă cu un amestec de amidon de porumb şi apă, iar la final se adaugă şi ou bătut.

Tot ce le rămâne de făcut mesenilor este să scoată carnea din carapace şi să o mănânce.

Consumatorii occidentali, obişnuiţi ca totul să li se ofere pe tavă, pot considera acest fel de a servi homarul uşor incomod, însă carnea, în carapace intensifică aroma sosului în care este servită.

 

Homar cu chilii si sos din fasole neagra

Homar cu chilii si sos din fasole neagra

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.