Homar fiert cu sos de lamaie

Printeaza

Homar fiert cu sos de lamaie din: homar, telina, ulei de masline, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Homar_fiert_cu_sos_de_lamaie

  • un homar mare
  • o crenguţă de ţelină
  • trei sferturi de cană cu ulei de măsline
  • două lămâi mari, suculente
  • sare şi piper alb, după gust

 

Mod de preparare:

Homarul se spală şi se astupă cu o bucăţică de tifon găurica din spatele cozii, pentru ca nu cumva acesta să se golească în timpul fierberii. Dacă nu avem la îndemână un vas suficient de mare, se îndoaie coada homarului către mijloc şi se leagă, pentru ca să ocupe cât mai puţin spaţiu.

Se pune ţelina şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, trei sferturi de ceas. Apoi se scurge zeama şi, când homarul s-a răcit, se taie picioarele acestuia şi se decupează cu atenţie carapacea, care se scoate. Se despică apoi carnea homarului pe lungime, pentru a putea scoate intestinul acestuia, care se aruncă.

Dacă are ouă, se adună cu o lingură şi se dau deoparte. Se scoate şi toată carnea din picioarele homarului şi se pune lângă ouă. Se taie carnea homarului în felii, care se aşază frumos pe un platou.

Din carnea din picioarele homarului, ouăle acestuia, ulei de măsline, zeamă de lămâie şi condimente se pregăteşte un sos care se toarnă peste feliile de homar de pe platou. Se ornează după gust.

Homar fiert cu sos de lamaie

Homar_fiert_cu_sos_de_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.