Homar prajit cu oregano si busuioc

Printeaza

Homar prajit cu oregano si busuioc din: cozi de homar, usturoi, sare, ulei de masline, oregano, busuioc, unt sau margarina, zeama de lamaie, sos Worcester, piper alb, ierburi aromatice.

Homar prajit cu oregano si busuioc

Ingrediente:

  • 6-8 cozi de homar
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1/2 oregano fărâmiţat
  • 1/2 lingurita busuioc tocat
  • 50 g unt sau margarina
  • zeama de la o lămâie
  • puţin sos Worcester
  • piper alb
  • 3 linguri ierburi aromate tocate

Mod de preparare:

Cozile de homar gata pregătite pen­tru preparare se spală bine sub jet de apă, se curăţă bine de pieliţe, se lasă să se usuce bine şi se pun într-un cas­tron

Căţeii de usturoi se freacă cu sare,- se amestecă cu ulei de măsline, oregano şi busuioc, se întind pro­porţional peste cozile de homar şi se lasă la marinat în frigider 10—15 minute.

Untul sau margarina se înfierbântă într-o tigaie; în el se prăjesc cozile de homar. Se sting cu zeamă de lămâie, se condimentează puternic cu sare şi piper şi se amestecă cu ierburile aro­mate.

Homar prajit cu oregano si busuioc

Homar prajit cu oregano si busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.