Raci fierti in vin alb

Printeaza

Raci fierti in vin alb din: raci, ceapa, morcovi, telina, vin alb, unt, sare, piper, boia iute, otet.

Ingrediente:Raci fierti in vin alb

  • 24 de raci
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingură cu unt
  • sare
  • piper boabe
  • boia iute de ardei
  • 2 linguri cu oţet

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, tăieţi-le felii mari şi puneţi-le să fiarbă într-o oală cu apă clocotindă.

Adăugaţi sare şi piper boabe.

Fierbeţi racii într-un vas mai mare: puneţi apa la fiert, turnaţi oţetul şi vinul şi săraţi. Când apa dă în clocot puneţi racii vii, ţineţi 20 min pe foc iute. Scoateţi cu spumiera racii într-o sită, lăsaţi-i să se răcească, scoateţi intestinul negru trăgând uşor de el după ce aţi rupt înotătoarea de la mijlocul cozii.

Lăsaţi apa să fiarbă încă o jumătate de oră, scoateţi din vas 2 căni de zeamă, adăugaţi boia iute de ardei şi o lingură cu unt, amestecaţi cu lingura ca să obţineţi un sos picant.

Puneţi racii fierţi în boluri de sticlă sau de porţelan, turnaţi peste ei sos picant.

Serviţi cu pâine de casă şi vin alb dulceag.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.