Raci fierti in vin cu legume
PrinteazaRaci fierti in vin cu legume din: raci, ceapa, morcovi, pastarnac, sare, piper, boia, unt, vin.
- 500 g raci sau câte 2 raci de persoană
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- sare
- piper boabe
- boia de ardei
- 1 pahar cu vin alb
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, tăiaţi-le felii mari, puneţi-le la fiert în apă caldă cu sare şi piper boabe.
Scoateţi intestinul negru de la fiecare rac (rupeţi inotatoarea de la mijlocul cozii), puneţi-i la fiert în apă clocotindă, în care aţi turnat 1 pahar cu vin, şi lăsaţi 15 min la foc viu. Scoateţi-i cu supiera şi aşezaţi-i in farfurii.
Fierbeţi zeama in continuare, iar când serviţi adăugaţi 1 lingură cu unt, boia de ardei iute şi felii mici de morcov şi păstârnac.
Serviţi cu pâine feliată şi vin alb dulceag.
Pofta buna!