Raci fierti in vin cu legume

Printeaza

Raci fierti in vin cu legume din: raci, ceapa, morcovi, pastarnac, sare, piper, boia, unt, vin.

Ingrediente:Raci fierti in vin cu legume

  • 500 g raci sau câte 2 raci de persoană
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • sare
  • piper boabe
  • boia de ardei
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingură cu unt

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, tăiaţi-le felii mari, puneţi-le la fiert în apă caldă cu sare şi piper boabe.

Scoateţi intestinul negru de la fiecare rac (rupeţi inotatoarea de la mij­locul cozii), puneţi-i la fiert în apă clocotindă, în care aţi turnat 1 pahar cu vin, şi lăsaţi 15 min la foc viu. Scoateţi-i cu supiera şi aşezaţi-i in farfurii.

Fierbeţi zeama in continuare, iar când serviţi adăugaţi 1 lingură cu unt, boia de ardei iute şi felii mici de morcov şi păstârnac.

Serviţi cu pâine feliată şi vin alb dulceag.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.