Rasol de raci
PrinteazaRasol de raci din: raci, usturoi, piper, dafin, sare.
- circa 20 raci vii
- 4-5 căţei de usturoi
- piper boabe
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Inainte de a fi fierţi, racii (încă vii – nu se pregătesc raci morţi!) sunt bine spălaţi cu apă rece, eventual frecaţi cu o periuţă pe burtă şi pe părţile care prezintă urme de nisip sau nămol.
Intr-o oală mai mare (de 4-5 l), se pune apă cam până la jumătate, se adaugă 1-2 linguri de sare, usturoiul, piperul boabe şi foile de dafin. In momentul în care apa a început să fiarbă, se aruncă în ea racii vii.
Se lasă să fiarbă cam 5 minute, după care se ia de pe foc şi se lasă racii să se răcească în apa în care au fiert. Se scot apoi pe un platou şi se servesc cu pătrunjel verde, tocat, deasupra.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/rasol-de-raci html