Raci fierti (varianta)
PrinteazaRaci fierti din: raci, apa, sare, usturoi, frunza de dafin, condimente.
- 18 raci
- apă cât să-i cuprindă
- sare
- câţiva căţei de usturoi
- o frunză de dafin
- puţine condimente
Mod de preparare:
Se controlează ca toţi racii care trebuie pregătiţi să fie vii. Se fierbe atâta apă într-o oală cât să acopere racii, nu mai mult. La patru litri de apă se pune o lingură plină de sare, în orice caz, apa se gustă deoarece ea trebuie să fie mai sărată decât se cere la gust.
Se pun câţiva căţei de usturoi şi, după gust, puţine condimente, adică o frunză de dafin şi un fir de pătrunjel, iar cine doreşte, zarzavat de supă şi ceapă. Se fierb la foc iute.
Când zeama clocoteşte, se aruncă înăuntru racii, bine spălaţi în mai multe ape şi scurşi, şi câteva boabe de piper. Se ţin pe foc încă cinci minute, nu mai mult, socotite din momentul când au dat în clocot. Se lasă să se răcească în apa lor.
Se aşază frumos pe o farfurie, se pun împrejur frunze de pătrunjel. Cine doreşte, poate să scoată maţul din gâturi când racii sunt încă vii, înainte de a-i fierbe.
Raci fierti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cum se prepara racii
- cum se gatesc racii
- cum se fierb racii
- raci fierti
- cum se prepara raci
- cum se pregatesc racii
- reteta raci
- cum se fac racii
- preparare raci
- cat se fierb racii
