Raci cu maioneza si aspic

Printeaza

Raci cu maioneza si aspic 

Pentru: 12 persoane

 

Ingrediente:Raci cu maioneza si aspic

  • 36 cozi de raci sau 1 cutie de homar (600—700 g)
  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • pi­per
  • zeamă de lămîie
  • 1/2 l aspic
  • 100 g ulei
  • muştar
  • 3 funduri de anghinare
  • 18 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou de gîscă)
  • 2 salate verzi

 

Mod de preparare:

Se face o maioneză din 2 gălbenuşuri, muştar, 60 g ulei, sare şi zeamă de lămîie. Se amestecă cu racii (cozile) şi anghinarea toate tăiate mărunt.

Aspicul se topeşte, se pune puţin în forme şi cînd s-a gelatinizat se pun în fiecare formă cîte două cozi de raci, apoi cîte o lingură de maioneză, se um­ple cu aspic şi se “dă la frigider.

Cînd s-a gelatinizat se răstoarnă pe felii de cruton prăjit, care se aşază pe un platou garnisit cu foi de salată (aspicul se desprinde mai uşor din forme dacă se înmoaie în apă caldă).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.