Raci

Printeaza

O reteta de raci din: cozi de raci, zeama de lamaie, vin alb, sos de soia, miere, sare, piper sichuan, ceapa verde, morcovi, ulei de susan, usturoi, condimente si amidon.

Ingrediente:Raci

  • 16-20 cozi de garnele uriase (raci)
  • zeama de la 1 lamaie
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite miere lichida
  • sare
  • piper  sichuan
  • 1 kg ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 75 ml ulei de susan
  • 1 catel de usturoi marunt
  • 1 lingurita condimente
  • 1 lingurita amidon

 

Mod de preparare:

Se curăţă cozile de raci şi se pun într-un castron. Zeama de lămâie, vinul, sosul de soia, mierea, coaja de lămâie, sarea şi pipe­rul se amestecă bine. Amestecul se toarnă peste raci şi se lasă o oră să se marineze.

Ceapa se taie în felii subţiri, morcovii se curăţă şi se taie de asemenea în fâşii. Arde­iul se taie în bucăţi subţiri. Se pune uleiul într-un wok la încins şi se prăjeşte puţin usturoiul. Se scot racii din castron, se amestecă cu usturoiul şi se pră­jesc amestecând continuu. Se adaugă legu­mele şi se prăjesc şi acestea puţin.

Sosul marinat se amestecă cu condimente şi amidon, se toarnă peste raci şi se lasă să dea în clocot. Se amestecă totul bine.

Raci

Raci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.