Penfolds Grange: O Legendă în Lumea Vinului

Printeaza

Penfolds Grange: O Legendă în Lumea Vinului. Penfolds Grange ocupă un loc de onoare în panteonul vinurilor mondiale, fiind nu doar un simbol al excelenței australiene în vinificație, dar și o poveste de inovație, viziune și pasiune neclintită.

Origini și Istorie

Penfolds Grange își are rădăcinile în anii postbelici, fiind creat de enologul Max Schubert în 1951.

Inspirat de călătoriile sale în Europa și, în special, de vinurile din Bordeaux, Schubert a avut viziunea de a produce un vin australian care să rivalizeze cu cele mai bune vinuri din lume în ceea ce privește calitatea și longevitatea.

Primul vintage al lui Grange Hermitage, cum era cunoscut inițial, a fost din 1951 și a fost realizat predominant din Shiraz, cu o mică proporție de Cabernet Sauvignon, provenind din regiunea Barossa Valley.

Evoluția și Controversele

Primele vintage-uri ale lui Grange nu au fost întâmpinate cu laude, ci mai degrabă cu scepticism și critici.

Conducerea Penfolds, neimpresionată de stilul inovativ și neobișnuit al vinului, a ordonat oprirea producției în 1957.

Totuși, Schubert a continuat în secret producția, convins de potențialul său. Această perseverență a dat roade când, la începutul anilor ’60, vinul a început să câștige recunoaștere și premii, determinând Penfolds să reia oficial producția.

Caracteristici și Fabricație

Penfolds Grange este un exemplu de măiestrie în vinificație, cu un proces de fabricație meticulos care include selecția riguroasă a strugurilor din cele mai bune parcele de viță-de-vie din South Australia.

Fermentația are loc în tancuri deschise, urmată de maturare în butoaie de stejar american timp de aproximativ 18 luni.

Această abordare conferă vinului o complexitate remarcabilă, structură robustă și potențial de îmbătrânire pentru decenii.

Profilul și Degustarea

Grange este cunoscut pentru profilul său aromatic intens, cu note de fructe negre, ciocolată, mirodenii și o adâncime care se dezvăluie straturi cu fiecare sorb.

Textura este opulentă, cu tanini fini și o lungime impresionantă în finish. Fiecare vintage reflectă caracteristicile anului, păstrând totodată stilul distinctiv Grange.

De-a lungul anilor, Penfolds Grange a acumulat o listă impresionantă de premii și recunoașteri, consolidându-și statutul de vin de referință pe scena mondială.

A fost listat în Patrimoniul Național al Australiei și este frecvent cotat printre cele mai bune și mai colectabile vinuri din lume.

Grange nu este doar un vin de savurat; a devenit și o investiție valoroasă. Vintage-urile mai vechi și cele cu scoruri ridicate sunt deosebit de căutate, atingând prețuri impresionante pe piața secundară.

Colectorii apreciază nu doar calitatea vinului, ci și istoria și prestigiul care vin cu fiecare sticlă de Grange.

Penfolds Grange este mai mult decât un vin; este o poveste de inovație, perseverență și excelență neclintită.

De la originile sale modeste la statutul de icon mondial, Grange demonstrează puterea viziunii și pasiunii în arta vinificației.

Pe măsură ce continuă să fie savurat și celebrat în întreaga lume, legenda lui Penfolds Grange trăiește, reamintindu-ne că adevărata măiestrie rezistă probei timpului.

Penfolds Grange: O Legendă în Lumea Vinului

Fructe nutritive: Strugurii

Vinuri romanesti

Vinuri romanesti: Situată la nord de Bulgaria, de care o separă Dunărea, Romania are o latitudine care corespunde cu cea a Franţei şi este înconjurată de ţările slave balcanice; pe o mică porţiune este scăldată de Marea Neagră. Clima ţării este continentală, influenţată de Dunăre şi de lanţul Munţilor Carpaţi (2.400 m), care formează un […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.