Melci fierti

Printeaza

Melci fierti din: melci, otet, sare, vin, ceapa, morcov, usturoi, cimbru, dafin, sare, boabe de piper.

Ingrediente:

  • 3 duzini de melci
  • 1 pahar oţet
  • 1 lingură sare
  • 1 pahar cu vin
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 căţei de usturoi
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • 10 boabe piper

 

Mod de preparare:

Melcii sunt mai gustoşi începând din octombrie până în martie, când se închid pentru iarnă cu o pojghiţă ca un capac, formată din sucurile lor întărite.

Se pot mânca şi în lunile de vară; în acest caz trebuie ţinuţi însă 15 zile într-un paner închis sau într-o cutie, într-un loc răcoros, ca să elimine toată murdăria din intestine, deoarece aceasta strică gustul mâncării.

Se spală melcii bine în mai multe ape. Dacă au capac acesta se desprinde uşor cu vârful unui cuţit ascuţit.

Se pun într-un vas încăpător şi peste ei se toamă un pahar de oţet şi o lingură de sare de bucătărie.

Se amestecă uşor şi se ţin astfel două ore, pentru ca sucurile să se dizolve. Se scurg şi se spală în mai multe ape.

Se fierb apoi cu 1/2 litru de apă rece, un pahar de vin, ceapă şi morcovul tăiate felii, mirodenii, sare şi piper.

Când încep să fiarbă, se ia spuma de 2-3 ori. Se acoperă şi se lasă să fiarbă în clocote mici trei ore. Se scot din scoică şi se servesc calzi, cu lămâie.

Melci fierti

Melci fierti

 

Pofta buna!

 

 

Melci in aluat

Melci in aluat din: melci, dafin, cimbru, usturoi, unt, faina, vin, oua, sare, piper, patrunjel, lamaie, ulei. Ingrediente: 4 duzini melci 1 frunză dafin cimbru 3-4 căţei usturoi 40 g unt aluat: 125 g făină 125 ml vin alb 2 ouă sare piper pătrunjel 1 lămâie ulei sare piper Mod de preparare: Se fierb melcii […]

Melci in sos brun cu menta si ienupar

Melci in sos brun cu menta si ienupar din: melci, apa, ardei iuti verzi, mentă proaspătă, coajă de portocală amară, cuişoare, bace de ienupăr, seminţe de anason verde, chimion, cimbrişor, rozmarin pudră, boia dulce, ceai verde, rădăcină de lemn dulce, ghimbir, piper negru proaspăt măcinat, sare marină. Ingrediente: 5 kg de melci 61 apă 7 ardei iuţi verzi 5 frunze de mentă proaspătă 1 coajă de […]

Melci cu usturoi si patrunjel

Melci cu usturoi si patrunjel din: melci, usturoi, patrunjel, piper rosu, ulei de masline, sare, sare mare marină. Ingrediente: 800 g de melci 3 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 praf de piper roşu 100 ml ulei de măsline 1 praf de sare sare mare marină     Mod de preparare: Se pun melcii într-un […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • cum se prepara melci
  • mancare de melci
  • cum se gatesc melcii
  • prepararea melcilor
  • reteta melci
  • retete melci
  • cum se pregatesc melcii
  • https://www restaurantedelux ro/melci-fierti html
  • preparare melci

3 comentarii

  1. Nu am facut pana acum, au fost buni?

  2. Nici eu n-am facut, sunt tare curioasa daca a facut cineva melci fierti?

  3. Eu faceam rapane (melci) cu sos de masline si multa verdeata, la wok. Sunt deliciosi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.