Melci la Gratar cu Lamaie si Ierburi Aromatice

Printeaza

Melci la Gratar cu Lamaie si Ierburi Aromatice – o delicatesa rafinata si savuroasa, perfecta pentru cei care apreciaza bucataria gourmet.

Melcii sunt cunoscuti pentru textura lor delicata si gustul fin, iar aceasta reteta ii pune in valoare printr-o combinatie de arome proaspete si tehnici de gatit simple.

Fie ca sunteti un gurmand pasionat sau doar doriti sa incercati ceva nou, aceasta reteta va va impresiona prin complexitatea si rafinamentul sau.

Reteta Melci la Gratar cu Lamaie si Ierburi Aromatice

Ingrediente

  • 500 g melci (proaspeti sau conservati, bine curatati)
  • 2 lamai (una pentru suc, cealalta taiata felii)
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat fin
  • 1 legatura de cimbru proaspat
  • 1 legatura de rozmarin proaspat
  • Sare de mare dupa gust
  • Piper negru proaspat macinat dupa gust

 

Mod de Preparare:

Daca folositi melci proaspeti, trebuie sa ii curatati bine, fierbandu-i in apa cu sare timp de 5-10 minute.

Daca folositi melci conservati, scurgeti-i si clatiti-i bine sub un jet de apa rece.

Intr-un bol mare, amestecati uleiul de masline, sucul de la o lamaie, usturoiul tocat, patrunjelul, cimbrul si rozmarinul.

Adaugati sare si piper dupa gust. Puneti melcii in acest amestec si asigurati-va ca sunt bine acoperiti de marinada.

Lasati-i la marinat pentru cel putin 30 de minute, preferabil la frigider.

Incalziti gratarul la o temperatura medie. Este important ca gratarul sa fie bine incins pentru a obtine o gatire uniforma.

Puneti melcii pe gratar si gatiti-i timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devin usor crocanti si aurii.

Asigurati-va ca nu ii supragratiti, deoarece se pot usca si pierde din textura lor delicata.

Transferati melcii pe un platou si stropiti-i cu suc de lamaie proaspat. Garnisiti cu felii de lamaie si presarati deasupra patrunjel proaspat tocat.

Serviti-i imediat pentru a va bucura de toata prospetimea aromelor.

 

Valori Nutritionale (per portie de 100g)

  • Calorii: 80 kcal
  • Proteine: 14 g
  • Grasimi: 2 g
  • Carbohidrati: 1 g
  • Fibre: 0 g
  • Sodiu: 400 mg

 

Melcii la gratar cu lamaie si ierburi aromatice sunt cel mai bine savurati calzi, imediat dupa preparare. Se potrivesc perfect cu o salata verde proaspata, asezonata simplu cu ulei de masline si otet balsamic.

De asemenea, ii puteti servi alaturi de o paine crocanta pentru a absorbi sucurile delicioase.

Pentru bauturi, recomandam un vin alb sec sau un prosecco rece, care va completa armonios aromele proaspete ale melcilor.

Un Sauvignon Blanc sau un Chardonnay sunt alegeri excelente. Daca preferati berea, optati pentru una usoara si racoritoare, cum ar fi o bere lager.

Aceasta reteta de melci la gratar cu lamaie si ierburi aromatice este o experienta culinara rafinata, perfecta pentru ocazii speciale sau pentru a va rasfata cu ceva deosebit.

Bogata in proteine si saraca in calorii, este o optiune sanatoasa si delicioasa. Speram ca veti incerca aceasta reteta si va veti bucura de toate aromele sale sofisticate.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.