Melci cu usturoi si patrunjel
PrinteazaMelci cu usturoi si patrunjel din: melci, usturoi, patrunjel, piper rosu, ulei de masline, sare, sare mare marină.
- 800 g de melci
- 3 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 praf de piper roşu
- 100 ml ulei de măsline
- 1 praf de sare
- sare mare marină
Mod de preparare:
Se pun melcii într-un coş bine închis, care se lasă timp de 24 de ore într-un loc întunecos. Se spală îndelung în apă, frecându-i cu sare marină apoi se şterg.
Se taie mărunt usturoiul şi pătrunjelul. Se încălzeşte uleiul într-o oală mare de fontă. Când uleiul e foarte fierbinte, se varsă melcii şi se adaugă usturoiul şi pătrunjelul tocat, precum şi piperul.
Se amestecă încet cu o spatulă de lemn, până când este absorbit tot uleiul. Se sărează şi se ia de pe foc. (Melcii sunt bine făcuţi când pot fi extraşi fară greutate din cochilie cu o scobitoare.)
Melci cu usturoi si patrunjel
Pofta buna!
Incoming search terms:
- melci cu usturoi si patrunjel
