Foie gras cu vita si legume din: foie gras, vita, paine, sparanghel, cartofi, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 450g foie gras (se poate folosi, după preferinţe, foie gras de raţă sau de gâscă) 200g x 4 steak-uri de vită 4 felii groase de pâine 300g de sparanghel 300g de cartofi mici pătrunjel, pentru decor ulei […]
Specialitati: Foie gras
PrinteazaIncă din Antichitate, egiptenii îngrăşau gâştele hrânindu-le cu cereale. însă cei care au început să folosească separat ficatul de gâscă îndopată au fost romanii. Ei îndopau gâştele cu smochine.
De altfel, atât în italiană, cât şi în spaniolă cuvântul care înseamnă „ficat” provine din termenul latinesc ficus (smochină).
Mai târziu au apărut centrele de producţie a ficatului de gâscă din Perigord, în Ungaria, şi în Strasbourg, unde se producea fiamosul „pate de foie gras de Strasbourg”.
Ficatul de gâscă îndopată se amesteca cu untură şi astfel putea fi păstrat mai mult timp. Deşi mulţi dezaprobă felul în care este obţinut, foie gras d’oie constituie unul dintre cele mai importante repere gastronomice.
Atunci când este gătit proaspăt, el se topeşte şi devine semilichid.
Garniturile clasice servite la ficatul de gâscă sunt smochinele proaspete făcute la grătar sau merele prăjite, împreună cu un vin Sauternes de la gheaţă.
Foie gras
Poate te itnereseaza si:
Foie gras cu dulceata de ceapa si stafide
Foie gras cu dulceata de ceapa si stafide din: ficat de gâscă, ceapa, unt, rozmarin, cimbru, vin dulce, brandy, supă clară de pui, supă clară de pui, ghimbir pudră, ienibahar pudră, paprica, piper alb, scorţişoară, sare, smanatana, smochine, ceapa roşie ulei, zahăr, oţet balsamic, stafide, bulion, sare, piper. Ingrediente: 250 g ficat de gâscă 1 ceapă 1 lingură cu unt 1 fir de rozmarin 1 fir […]