Foie Gras cu sos de fructe de pădure

Printeaza

Foie Gras cu sos de fructe de pădure din: ficat de gasca, ulei de floarea soarelui, fructe de padure, zahar.

Această rețetă este rafinată și luxoasă, dar trebuie menționat că conține o cantitate semnificativă de grăsimi și calorii.

 

Reteta Foie Gras cu sos de fructe de pădure

Ingrediente:

  • 200 g de ficat de gâscă
  • Ulei de floarea-soarelui
  • Fructe de pădure (zmeură, afine, căpșuni)
  • 1 lingură de zahăr

 

Mod de preparare:

Începe prin a pregăti ficatul de gâscă. Asigură-te că ficatul este curățat și degresat.

Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă puțin ulei de floarea-soarelui.

Prăjește ficatul în tigaie pentru aproximativ 30 de secunde – 1 minut pe fiecare parte, până când devine auriu maroniu.

După ce ficatul este gătit, scoate-l din tigaie și așază-l pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Într-o altă tigaie, adaugă fructe de pădure (zmeură, afine, căpșuni) și un pic de zahăr. Lasă fructele să se înmoaie și să se formeze un sos ușor dulce-acrișor.

Pentru a servi, așează ficatul de gâscă prăjit pe o farfurie și toarnă sosul de fructe de pădure peste acesta.

Informații nutriționale (valori aproximative):

  • Calorii: 500-600 kcal
  • Carbohidrați: 10-15g
  • Proteine: 10-15g
  • Grăsimi: 40-50g

Foie gras-ul este cunoscut pentru textura sa cremoasă și gustul bogat, iar sosul de fructe de pădure adaugă o notă dulce-acrișoară care completează gustul intens al ficatului.

Această rețetă este adesea servită în porții mici, ca o gustare sau o parte a unei mese rafinate. Deoarece ficatul de gâscă este un ingredient cu conținut ridicat de grăsimi, trebuie consumat cu moderație în cadrul unei diete echilibrate.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Foie gras cu sos de smochine

Foie gras cu sos de smochine din: foie gras, sare, piper, smochine, ceapa rosie, zahar, vin rosu. Ingrediente: 500 g foie gras 10 g sare 10 g piper Ingrediente sos: 100 g de smochine 1 ceapa rosie 10 g zahar 100 ml vin rosu   Mod de preparare: Se taie 4 bucati groase de ficat, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.