Fidea cu fructe de mare

Printeaza

Fidea cu fructe de mare din: fidea, creveti, calamari, midii, scoici, usturoi, ceapa, ardei gras, rosii, pasta de rosii, supa de peste, sofran, ulei de masline, sare, piper, lamaie.

Fidea cu fructe de mare

Ingrediente:

  • 250 g de fidea
  • 200 g de creveți
  • 200 g de calamari
  • 200 g de midii
  • 200 g de scoici
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 2 roșii mari, curățate și tocate
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • 500 ml de supă de pește sau apă
  • 1/2 linguriță de sofran (opțional)
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 1 lămâie, tăiată în sferturi (pentru a servi)

 

 

Mod de preparare:

Într-o paellera sau tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu.

Adăugați creveții, calamarii, midii și scoicile și gătiți-le până se rumenesc ușor. Scoateți-le din tigaie și păstrați-le deoparte.

În aceeași tigaie, adăugați usturoiul, ceapa și ardeiul gras și căliți-le până devin moi și translucide.

Adăugați roșiile tocate și pasta de roșii și gătiți timp de aproximativ 5 minute, amestecând constant.

Între timp, pregătiți supa de pește (sau apa) și dizolvați sofranul în ea.

Adăugați fideaua în tigaie și amestecați-o bine cu sosul de roșii. Turnați supa de pește sau apa cu sofran și amestecați din nou.

Reduceți focul la minim și lăsați fideaua să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute, sau până când fideaua este gata și a absorbit lichidul.

Adăugați fructele de mare rumenite peste fideuă și amestecați ușor. Lăsați-le pe foc pentru încă 2-3 minute pentru a se încălzi.

Gustați și ajustați gustul cu sare și piper, după preferință.

Scoateți tigaia de pe foc și acoperiți-o cu un prosop de bucătărie timp de 5 minute pentru a permite fidelei să se odihnească și a se îmbiba cu aromele din tigaie.

Servește fideua cu fructe de mare caldă, garnisită cu sferturi de lămâie pentru a stropi înainte de a mânca.

Informații nutriționale (valori aproximative pe porție):

  • Calorii: 350-400 kcal
  • Carbohidrați: 45-50 g
  • Proteine: 25-30 g
  • Grăsimi: 8-10 g

 

 

 


poate iti place si:

Paste cu fructe de mare si usturoi

Paste cu fructe de mare in vin

Paste cu fructe de mare in vin din: paste, creveti, caracatita, rosii, usturoi, ulei, vin. Ingrediente: 1 pungă cu paste 300 g creveţi prefierţi 200 g caracatiţă 250 g roşii cherry 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri ulei de măsline 20 ml vin alb sare busuioc şi oregano uscate   Mod de […]

 

 

Paste cu fructe de mare si usturoi

Paste cu fructe de mare si chili

Paste cu fructe de mare si chili din: spaghete integrale, fructe de mare congelate, ulei, sare, piper, ceapă, usturoi, chili, pastă de tomate, rosii, patrunjel verde. Ingrediente: 250 g spaghete integrale 250 g fructe de mare congelate ulei sare piper 1 ceapă mică 3 căţei de usturoi 1 praf de chili 1 lingură pastă de tomate 6 roşii de dimensi­uni mijlocii 1 legătură […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.