Calamari pane cu usturoi

Printeaza

Calamari pane cu usturoi din: calamar, faina, oua, pesmet, ulei, rosii, ardei, ceapa, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Calamari pane cu usturoi

  • 500 g calamar
  • 100 g făină
  • 3 ouă bătute
  • 150 g pesmet
  • 250 ml ulei
  • 500 g roşii
  • 2 ardei
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se condimentează cu sare si piper 500 g rondele de calamar. Apoi se trec prin 100 g făină, 3 ouă bătute şi 150 g pesmet. Se prăjesc în 250 ml ulei bine încins, la foc mare.

Se taie felii 500 g roşii şi 2 ardei graşi verzi. Se pun alternativ, într-o tavă adâncă, rondele de calamar, roşii şi ardei gras.

Se presară 1 legătură ceapă verde şi 1 căţel de usturoi tocate. Se stropeşte cu 50 ml ulei de măsline şi se dă la cuptorul încins.

Se coace la foc potrivit 30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.