Calamari crocanti cu salata

Printeaza

Calamari crocanti cu salata din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan.

Ingrediente:Calamari crocanti cu salata

  • 400 g de calmari mici, curăţaţi
  • 1/2 de linguriţă de boabe de piper de Sichuan
  • 1 linguriţă de sare de mare
  • 1 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/4 de linguriţă de amestec de cinci condimente
  • 5 linguri cu vârf de făină de porumb
  • ulei vegetal sau ulei de arahide, pentru prăjit în baie de ulei

Pentru salata:

  • 1 castravete mediu
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei roşu mediu, fără seminţe şi feliat fin
  • 1 mână de frunze de coriandru
  • 3 linguri de oţet de orez
  • 1/2 de linguriţă de sare de mare
  • 1 lirnguriţă de zahăr tos
  • 1 limgurîţă de ulei de susan

Pemtru ornat:

  • 1 ardei roşu, curăţat şi feliat fin
  • 1 mână de frunze de coriandru
  • lămiâi tăiate felii, pe lung

 

Mod de preparare:

Preparaţi mai întâi salata de castraveţi. Curăţaţi castravetele şi morcovul, apoi tăiaţi-le în felii lungi, folosind un cuţit de cojit sau o râzătoare. Tăiaţi feliile pe din două dacă sunt prea lungi. într-un bol, amestecaţi-le cu ardeiul roşu şi cu frunzele de coriandru.

Intr-un castron mic, amestecaţi oţetul de orez, sare, zahărul şi uleiul de susan şi lăsaţi bolul deoparte.

Feliaţi calmarii în inele groase, lăsând tentaculele întregi. Scurgeţi bucăţile şi uscaţi-le cu hârtie-prosop. Folosind un pisălog şi un mojar, zdrobiţi boabele de piper de Sichuan cu sare, până obţineţi o pudră fină.

Puneţi-o într-un bol mic şi amestecaţi-o cu piperul negru, cu amestecul de cinci condimente şi cu făina de porumb.

Incingeţi un strat de ulei de 5 cm într-un wok, la foc mare, până când o bucată de pâine scăpată în uleiul încins sfârâie puternic.

Prăjiţi în mai multe reprize, în baie de ulei, inelele de calmar şi tentaculele: daţi-le prin făina asezonată, scuturaţi făina în exces, apoi puneţi-le în uleiul încins, având grijă să nu supraaglomeraţi wokul.

Prăjiţi-le în baie de ulei aproximativ 1 minut, până când se rumenesc uşor şi devin crocante, apoi scoateţi-le cu o paletă.

Amestecaţi salata de castravete cu sosul şi împărţiţi-o pe farfurii. Puneţi inelele de calmar crocante deasupra şi presăraţi peste ele frunzele de coriandru şi feliile de ardei roşu.

Serviţi cu lămâi tăiate felii, pe lung.

 


Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.