Cozonac impletit, pentru Paste

Printeaza

Cozonac impletit, pentru Paste din: lapte, drojdie, unt, zahar, faina, sare, ou, zahar vanilat, cacao, stafide.

Ingrediente:Cozonac impletit, pentru Paste

  • 140 ml lapte
  • 11 g drojdie proaspătă
  • 30 g unt topit
  • 40 g zahăr praf
  • 250 g făină
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 gălbenuş
  • 10 g zahăr vanilat
  • 5 g cacao
  • 5 g stafide
  • 1 ou ca să ungi cozonacul
  • zahăr tos pentru presărat cozonacul

 

Mod de preparare:

Drojdia şi zahărul praf le pui în lap­te călduţ, să dospească 10 minute. Când a crescut drojdia, amesteci făina, sarea, gălbenuşul, untul topit, zahărul vanilat şi drojdia şi frămânţi până la omogenizare. Aluatul obţinut îl împărţi în două părţi egale.

Intr-o parte amesteci cacaua, în cealaltă stafidele. Cele două aluaturi le laşi la crescut în câte un vas dat cu puţin ulei, până îşi dublează volumul. Le su­ceşti cu mâna, să aibă lungimea de aproximativ 65 cm fiecare, le împleteşti laolaltă, iar capetele le introduci dedesubtul cozo­nacului.

Deasupra ungi cu un ou bătut şi laşi să mai dospească 30 de minute. Mai ungi încă o dată cozonacul cu oul bătut şi îl pui în tava tapetată cu hârtie de copt. o introduci în cuptorul preîncălzit. Cozonacul îl tai felii după răcire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.