Pasca vanilata

Printeaza

Pasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide.

Ingrediente:Pasca vanilata

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • un plic drojdie uscată
  • 2 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 100 ml lapte
  • 80 g unt
  • 20 ml ulei
  • sare

Pentru umplutură:

  • un kg brânză de vaci
  • 200 g smântână
  • 5 ouă + un gălbenu:
  • 200 g stafide
  • 150-200 g zahăr pudră
  • coaja rasă a unei lămâi
  • esenţă de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă bine ingredientele într-un vas mai mare, apoi se frământă energic 10 minute. Aluatul obţinut se lasă la crescut 60 de minute.

Pentru umplutură, se mixează brânza cu smântână pentru a obţine o pastă fină. Se adaugă coaja rasă de lămâie, zahărul, stafidele, esenţa de vanilie şi sarea.

Se pun şi ouăle bătute, după care se amestecă bine.

Aluatul se întinde într-o foaie care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie, se pune umplutura, se unge cu gălbenuş şi se coace 50 de minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pasca cu branza jamila
Sumar
recipe image
Nume reteta
Pasca vanilata
Autor
Publicat pe
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.