Reteta zilei: Orez cu sofran

Printeaza

Orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare.

Șofranul este un condiment prețios obținut din stigmatele florii de șofran (Crocus sativus). Este cunoscut pentru aroma sa distinctă, gustul ușor amărui și culoarea intensă galben-portocalie pe care o oferă preparatelor culinare.

Șofranul este folosit în multe bucătării internaționale, inclusiv în preparate ca paella, risotto, și diverse deserturi.

Cultivarea șofranului este un proces laborios, deoarece fiecare floare produce doar trei stigmate, care trebuie culese manual. Acest lucru contribuie la costul ridicat al condimentului.

Șofranul are și utilizări medicinale, fiind recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și pentru posibilele beneficii asupra stării de spirit și sănătății generale.

 

Ingrediente:

  • 2 fire de sofran
  • 1 lingura de ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapa mica galbena, tocata (aproximativ 1/2 ceasca)
  • 2 cesti de orez basmati alb
  • 3, 3/4 cani supa de pui
  • 1 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Pisati sofranul intr-un mojar pana obtineti un praf foarte fin.

Se toarnă 1/4 ceasca de apa fierbinte peste praful de sofran si se lasa la macerat timp de 5 minute.

Între timp spalati si scurgeti orezul Basmati.

Într-o oală mare se adauga ulei de masline la foc mediu, apoi ceapa tocată şi gatiti pentru aproximativ 10 minute, pana ceapa incepe sa se caramelizeze.

Adauga orezul in oală şi gatiti timp de un minut amestecul de orez cu ceapa.

Se toarnă lichidul galben de sofran uniform pe partea de sus a orezului.

Se adauga supa de pui si se lasa la fiert.

Se acopera vasul si se reduce focul la mic.

Se gateste orezul pentru 20 de minute.

Orez cu sofran

 

Pofta buna!

 

 

 

Orez cu legume si stafide

Orez cu legume si stafide din: ulei de masline, ceapa, ceapa verde, orez, pasta de curry, supa de legume, fasole neagra, mazare, stafide, nuci pecan, sare, piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 cepe verzi, tocate 1 cana orez alb, nefiert 2 linguri pasta de curry 2 ½ cesti supa legume […]

Creveti pe pat de orez

Creveti pe pat de orez din: amidon, creveti, broccoli, ceapa, ardei gras, usturoi, ghimbir, sare, apa, ketchup, otet de mere, castane de apa, orez. Ingrediente: 500g creveti decorticati 2 cani de broccoli, rupt buchetele 1 ceapa feliata 1 ardei gras taiat bucati 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita ghimbir 2 linguri amidon de porumb […]

Taitei de orez cu sos picant

Taitei de orez cu sos picant din: sos de rosii, usturoi, ceapa, fulgi de ardei rosu, apa, piper, patrunjel, busuioc, oregano, sos worcestershire, otet, sare, parmezan, ulei de masline, taitei de orez. Ingrediente : 2 cutii de sos de roșii 1 catel de usturoi, tocat ½ ceasca cubulete ceapa ¼ lingurita fulgi de ardei rosu ½ […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • orez cu sofran
  • https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-orez-sofran html
  • orez cu sofran reteta
  • reteta orez cu sofran
  • pilaf cu sofran

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.