Hamburger de Porc cu Salata de Varză și Sos Barbecue

Printeaza

Hamburger de Porc cu Salata de Varză și Sos Barbecue din: carne de porc, sare, piper, usturoi, chifle, varza, morcov, otet, miere, sare, piper.

Când vine vorba de a savura un hamburger delicios și suculent, variantele sunt infinite. Totuși, rețeta de hamburger, reprezintă o alegere excelentă pentru cei care doresc să experimenteze dincolo de clasicul hamburger cu carne de vită.

Această combinație nu numai că adaugă o notă distinctivă și complexă gustului, dar oferă și o textură variată, transformând fiecare mușcătură într-o experiență culinară memorabilă.

Reteta Hamburger de Porc cu Salata de Varză și Sos Barbecue

Ingrediente:

Pentru hamburgeri:

  • 500g carne de porc măcinată
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 4 chifle pentru hamburgeri

Pentru salata de varză:

  • 200g varză albă, tocată fin
  • 100g morcov, răzuit
  • 2 linguri oțet de mere
  • 1 lingură miere
  • Sare și piper după gust

Pentru sos de barbecue:

  • 200ml ketchup
  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 linguri oțet
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță pudră de ceapă
  • 1/2 linguriță boia de ardei afumat
  • Sare și piper după gust

 

Mod de Preparare:

Într-un bol mare, combinați carnea de porc măcinată cu sarea, piperul și usturoiul zdrobit. Amestecați bine și formați 4 chiftele plate.

Grătiți chiftelele pe grătar sau într-o tigaie bine încinsă, aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte, până când sunt bine făcute.

Într-un bol mediu, amestecați varza tocată, morcovul, oțetul de mere și mierea. Condimentați cu sare și piper după gust și lăsați deoparte pentru a se marina.

Într-o cratiță mică, combinați toate ingredientele pentru sos și fierbeți la foc mic timp de 10 minute, amestecând ocazional până când se îngroașă ușor.

Tăiați chiflele pe jumătate și prăjiți-le ușor. Pe partea de jos a fiecărei chifle, adăugați o porție generoasă de slaw de varză, apoi chifteaua de porc și finalizați cu sos de barbecue. Acoperiți cu cealaltă jumătate a chiflei.

 

  • Pentru o variantă mai sănătoasă, puteți înlocui chiflele clasice cu variante integrale sau fără gluten.
  • Hamburgerul de porc se potrivește de minune cu o bere blondă rece sau un pahar de vin roșu ușor.
  • Nu ezitați să personalizați slaw-ul de varză adăugând alte legume după preferință, cum ar fi ceapă roșie sau ardei.
  • Serviți hamburgerul cu un mix de cartofi prăjiți și chipsuri de legume pentru un contrast de texturi.

Această rețetă oferă o abordare inedită și delicioasă a clasicului american. Fiecare componentă adaugă un strat de complexitate și gust, transformând acest fel de mâncare într-o adevărată sărbătoare a aromelor.

Indiferent dacă pregătiți acest hamburger pentru o ocazie specială sau pur și simplu doriți să vă răsfățați cu ceva special, succesul este garantat.

Savurați-l alături de băutura preferată și bucurați-vă de fiecare mușcătură!

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.