Tochitură Bănățeană

Printeaza

Tochitură Bănățeană din: carne de porc, carnati, untura, ceapa, usturoi, vin, bulion, dafin, cimbru, sare, piper, patrunjel.

Această mâncare, profund încărcată de istorie și cultură, oferă o experiență culinară ce transcend limitele gustative, purtându-te prin complexitatea și bogăția gastronomiei românești.

Specialitatea se bazează pe o selecție generoasă de carne de porc, cârnați de casă și un mix distinct de condimente, fiecare ingredient fiind o mărturie a dedicației și pasiunii pentru arta culinară.

Ingrediente:

  • 500g carne de porc, tăiată în cuburi
  • 300g cârnați de casă, tăiați în bucăți
  • 2 linguri untură sau ulei
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 150ml vin roșu
  • 2 linguri bulion de roșii
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • Sare și piper, după gust
  • Pătrunjel proaspăt, pentru garnitură

Mod de Preparare

Începe prin a tăia carnea de porc și cârnații în bucăți potrivite. Tocă fin ceapa și usturoiul.

Într-o tigaie largă, încălzește untura sau uleiul la foc mediu. Adaugă ceapa și sotează până devine translucidă.

Adaugă usturoiul și carnea de porc, lăsând să se rumenească uniform.

Introdu cârnații în tigaie și continuă să prăjești până încep să se rumenească.

Toarnă vinul roșu peste amestecul de carne și lasă să fiarbă până când alcoolul se evaporă, aproximativ 5 minute.

Adaugă bulionul de roșii, foaia de dafin, cimbru, sare și piper. Amestecă bine și lasă să gătească la foc mic, cu capac, timp de aproximativ 45 de minute, sau până când carnea este fragedă.

Ajustează de sare și piper, după gust. Servește fierbinte, garnisit cu pătrunjel proaspăt tocat.

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 650 kcal
  • Proteine: 35g
  • Grăsimi: 45g
  • Carbohidrați: 8g
  • Fibre: 2g

Tochitura Banateana se servește ideal alături de mămăligă fierbinte și un ou prăjit, pentru o experiență autentică.

Această mâncare robustă se potrivește perfect cu un vin roșu sec, cu corp, capabil să echilibreze bogăția și intensitatea aromelor.

Pentru un gust și mai autentic, se recomandă folosirea cârnaților de casă și a cărnii de porc de la animale crescute la fermă. Atenția la detalii și calitatea ingredientelor transformă acest preparat într-o adevărată sărbătoare culinară.

Prin complexitatea sa, acest preparat oferă nu doar o masă, ci o poveste, o tradiție transmisă din generație în generație.

Îndrăznește să explorezi această capodoperă culinară și să te lasi purtat într-o călătorie gustativă unică, ce reflectă spiritul și bogăția Banatului.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.