retete

Cum se prepara Gulas la ceaun (VIDEO)

Cum se prepara Gulas la ceaun din: vita, ulei, ceapa rosie, cartofi, morcovi, telina, rosii in bulion, ardei gras, usturoi, sare, piper, boia, chimen si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne vită (mânzat sau viţel) 50 ml ulei 4 cepe roşii 5-6 cartofi 5 morcovi 1/2 ţelină mică 1 conservă roşii în bulion 1 ardei gras […]

retete

Pui organic cu lamaie

Pui organic cu lamaie din: pui arganic, zeama de lamaie, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 1,350 grame de bucăţi de pui organic, fără pieliţă ¾  cană de zeamă de lămâie ¼  linguriţă de ghimbir măcinat ¼  cană de sos de soia cu conţinut de sodiu scăzut     Mod de preparate: Pune puiul organic […]

retete

Kebab de pui cu ghimbir

Kebab de pui cu ghimbir din: radacina de ghimbir, usturoi, ulei din seminte de susan, zeama de lamaie, piept de pui, rosii cherry, ardei. Ingrediente: 1 lingură de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă şi dată pe răzătoare 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linguriţă de ulei din seminţe de susan Zeama de la o […]

retete

Cum se prepara Varza la ceaun (VIDEO)

Cum se prepara Varza la ceaun: varza, rosii in bulion, carne, sare, piper, cimbru si frunze de dafin.   Ingrediente: 1 și 1/2 kg varză 400 g roșii cuburi în bulion 4-5 linguri ulei, cârnați și/sau carne la grătar 2-3 lingurițe sare 1 linguriţă piper negru măcinat cimbru 2 frunze de dafin   Cum se […]

Reteta zilei: Pateuri cu carne

Pateuri cu carne din: faina, apa, ulei, votca, carne tocata, lapte, zahar, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 1/2 cani de faina 1/2 cană de apă 4 linguri de ulei de măsline 1 linguriță votcă 1/2 kg carne tocata 1/2 linguriță zahăr 1/2 ceapa tocata 6 linguri lapte 1 linguriță pătrunjel tocat ulei de avocado […]

Rulouri din piept de pui cu porumb

Rulouri din piept de pui cu porumb

Rulouri din piept de pui cu porumb din: piept de pui, porumb, ardei, morcovi, vin, apa, sare, ulei. Poate iti place si: Piept de pui in aspic   Piept de pui in aspic din: piept de pui, sunca presata, oua, morcovi, castraveti murati, gelatina, sare, vegeta si piper alb.   Ingrediente:  200 g piept de pui […]

Cocos cu vin si ciuperci

Cocos cu vin si ciuperci

Cocos cu vin si ciuperci din: cocos, slanina, vin, faina, pasta de rosii, ceapa, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 1 cocos maricel 200 g de slanina 1 pahar cu vin rosu 1 lingura de faina 2 linguri pasta de rosii 4 cepe zarzavat de supa 200 g ciuperci 40 de crutoane sare piper   Mod de […]

Frigarui picanti de miel cu vin

Frigarui picante de miel cu vin

Frigarui picante de miel cu vin din: carne de miel, ceapa, otet, vin, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel o ceapă 5 linguri oţet din vin 5 linguri vin roşu 3 căţei usturoi 1/2 linguriţă coriandru măcinat 1/4 linguriţă fulgi de ardei iute 1/2 legătură pătrunjel 1/2 linguriţă […]

Iepure cu vin la cuptor

Iepure la cuptor cu vin

Iepure la cuptor cu vin din: iepure, cartofi, ceapă, bacon, usturoi, cimbru proaspăt, foaie dafin, vin alb sec, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 iepure 1 kg cartofi 1 ceapă mare 150 g cuburi de bacon 3 căţei usturoi 1 crenguţă cimbru 1 foaie dafin 100 ml vin alb 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa tăiată peştişori si baconul se pun […]

Prepelite la cuptor cu vin roze

Prepelite la cuptor cu vin

Prepelite la cuptor cu vin din: prepelite, vin, ulei, usturoi, piper, sare, busuioc, dafin. Ingrediente: 3 prepeliţe 1 pahar de vin roze 1/2 pahar apă 150 ml ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi câteva boabe de piper negru sare 3-4 foi de dafin 2 creguţe de busuioc verde   Mod de preparare: Se amestecă ingredientele […]

Triunghiuri cu carne tocata

Triunghiuri cu carne tocata 

Triunghiuri cu carne tocata din: faina, branza, praf de copt, oua, ceapa, carne tocata. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 250 g brânză proaspătă de vaci 1 linguriţă praf de copt 3 gălbenuşuri sare Pentru umplutură: 1 ou 1 ceapă 300 g amestec de carne tocată 1 morcov sare piper 1 căţel de usturoi   Mod de […]

Musaca cu carne de manzat

Musaca cu carne de manzat

Musaca cu carne de manzat din: vinete, carne de manzat, ceapa, rosii, sare, ulei, ou, piper, ulei. Ingrediente: 5 vinete 500 g rasol de mânzat fiartă în supa si tocată 1 ceapă 3 roşii sare ulei 1 ou piper 1 cană cu supă 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Tocaţi mărunt rasolul fiert, […]

Cocos cu vin si ciuperci

Cocos in vin rosu

Cocos in vin rosu din: cocos, costita, arpagic, ciuperci, usturoi, zahar, vin rosu, cimbru, dafin, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 1 cocos 180 g costita 20-25 de capatani arpagic 200 g ciuperci 1 catel de usturoi o lingurita de zahar o sticla de vin rosu cimbru o foaie de dafin nucsoara patrunjel   Mod de preparare: Se […]

Iepure cu sos picant

Iepure cu sos picant din: iepure, unt, dafin, smantana, faina, lamaie, mustar, sare, piper. Ingrediente: pulpe si spinare de iepure 150 g unt 1 foaie de dafin piper 1-2 boabe de ienibahar 2 linguri făină 400 g smântână zeama de la 1 lămâie muştar 1 lingură de zahăr brun ars   Mod de preparare: Se […]

Prepelite la cuptor cu vin roze

Prepelite la cuptor

Prepelite la cuptor din: prepelite, vin, ulei, usturoi, piper, sare, busuioc, dafin. Ingrediente: 3 prepeliţe 1 pahar de vin roze 1/2 pahar apă 150 ml ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi câteva boabe de piper negru sare 3-4 foi de dafin 2 creguţe de busuioc verde   Mod de preparare: Se amestecă ingredientele pentru […]

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale (VIDEO)

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale: Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale:   Pofta buna! Piept de rata in sos de vin   Piept de rata in sos de vin din: piept de rata, ceapa, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de raţă […]

Cum se prepara Supa de rata cu taitei

Cum se prepara Supa de rata cu taitei (VIDEO)

Supa de rata cu taitei din: pulpe de rata, aripi de rata, gat de rata, spate de rata, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, taitei, patrunjel, boabe de piper, sare. Ingrediente: pulpe, aripi, gât şi spate de la o raţă, 1 ceapă 3 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină mică, 250 g ţăiţei proaspeţi 1 legătură pătrunjel […]

Galuste cu carne de porc

Galuste cu carne de porc

Galuste cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ghimbir, morcov, praz, usturoi, sos de soia, ulei de susan, ou, piper, aluat, ulei de canola, sos de chili, otet de orez, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente: 1/4 varza 3/4 lingurita sare ½ kg carne tocata de porc 1 lingura de ghimbir […]

Dovleac umplut cu legume si carne

Dovleac umplut cu legume si carne din: dovleac, dovlecel, ardei, rosii, ceapa, carne de porc, ulei, sare, piper. Ingrediente: un dovleac mic un dovlecel un ardei gras 300 g carne de porc 2-3 roşii o ceapă 2 linguri ulei sare piper 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Intr-o lingură de ulei se pun la […]

Chiftelute suedeze cu carne

Chiftelute suedeze cu carne

Chiftelute suedeze cu carne din: carne de porc, carne de vita, smantana, paine, lapte, usturoi, mustar, ceapa, ulei. Ingrediente: 300 g carne de porc tocată 300 g carne de vită tocată 200 ml smântână 1 felie mare de pâine 50 ml lapte 1 căţel de usturoi 1 ou 1 linguriţă cu muştar 1 legătură de ceapă verde […]

Rosii cu ton

Dovlecei si rosii umplute cu carne

Dovlecei si rosii umplute cu carne din: dovlecei, rosii, carne, ceapa, ardei, ulei, sare, piper, oua. Ingrediente: 4 dovlecei tineri 4 roşii mari şi tari 400 g carne tocată de curcan 1 ceapă ardei gras roşu 1 lingură de legume deshidratate fără sare ulei sare şi piper verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 10 ouă   Mod […]

Triunghiuri cu carne tocata

Triunghiuri cu carne

Triunghiuri cu carne din: faina, branza, praf de copt, oua, ceapa, carne tocata. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 250 g brânză proaspătă de vaci 1 linguriţă praf de copt 3 gălbenuşuri sare Pentru umplutură: 1 ou 1 ceapă 300 g amestec de carne tocată 1 morcov sare piper 1 căţel de usturoi   Mod de […]

Varza cu carnati si carne

Varza cu carnati si carne

Varza cu carnati si carne din: varza, ceapa, sunca, piept de porc, carnati, crenvursti, cartofi, bere, untura. Ingrediente: 2 kg varză murată 3 cepe 400 g şuncă afumată 500 g piept de porc 8 cârnaţi 10 crenvurşti 1,5 kg cartofi 500 ml bere 500 ml apă 2 linguri untură   Mod de preparare: Ceapa tăiată peştişori se […]

Dovleac cu carne de porc

Dovleac cu carne de porc din: carne de porc, dovleac, ceapa, usturoi, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc împănată 500 g dovleac 2 cepe 6 căţei usturoi 4 linguri ulei un praf boia sare piper   Mod de preparare: In două linguri de ulei se pun la călit ceapa şi usturoiul feliate. Se […]

Mancare de dovleac cu carne de porc

Mancare de dovleac cu carne

Mancare de dovleac cu carne din: carne de porc, dovleac, ceapa, usturoi, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g dovleac 2 cepe 6 căţei usturoi 4 linguri ulei boia sare si piper   Mod de preparare: Se pun la călit ceapa şi usturoiul feliate. Se adaugă carnea, se lasă să-şi schimbe culoarea şi […]

Orez cu carne tocata la cuptor

Orez cu carne tocata la cuptor

Orez cu carne tocata la cuptor din: orez, carne, oua, ceapa, mazare, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 200 g carne tocată 2 ouă 2 legături ceapă 100 g mazăre 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă doar 5 minute şi […]

Chili con carne

Chili con carne si orez

20Chili con carne si orez din: carne de vita, orez, chili, porumb, ardei, fasole, rosii, chimion, boia, ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită tocată 2 cepe 1/2 l supă clară 2-3 ardei capia şi unul iute 1 cutie mică de porumb 1 cutie de fasole roşie 1 cutie de roşii tăiate 1 cană orez […]

Varza murata cu carne si ciuperci

Varza murata cu carne si ciuperci din: varza, ceapa, ciuperci, kaizer, carnati, vin, faina, dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg varză murată 2 cepe 1/2 kg carne de porc 250 g kaizer 300 g cârnaţi afumaţi 1/2 cană vin roşu 100 g merişoare (sau 5-6 prune uscate) 1 lingură pastă de tomate (opţional) 1 […]

Tigaie cu carne si cartofi

Tigaie cu carne si cartofi din: carne de porc, bacon, ulei, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de porc 150 g bacon afumat 4 cartofi ulei sare piper 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se pun la fiert în apă clocotită 10 minute. Baconul se taie […]

Mancare de bame

Mancare de bame cu carne

Mancare de bame cu carne din: bame, carne tocata de vita, usturoi, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg bame 1/2 kg carne tocată de vită 5 căţei usturoi, 2 căni suc de roşii ulei sare piper   Mod de preparare: Se prăjesc bâmele. Se zdrobeşte usturoiul, se pume sare şi se adaugă […]

Friptură rece cu hrean

Friptura arabeasca

Friptura arabeasca din: pulpa de berbec, usturoi, untura, lamai, sare, piper, boia iute. Ingrediente: 2 kg pulpă de berbec 5 căţei usturoi 5 lămâi 6 linguri untură sare piper boia de ardei iute   Mod de preparare: Pulpa de berbec se spală bine şi se împănează cu usturoi. Se stropeşte cu suc de lămâie, în […]

Dovlecei umpluti cu orez si carne tocata

Dovlecei umpluti cu orez si carne tocata

Dovlecei umpluti cu orez si carne tocata din: dovlecei, carne tocata, ceapa, orez, coriandru, chimen, ulei, sare, piper, suc de rosii. Ingrediente: 6 dovlecei 300 g carne tocată o ceapă 6 linguri orez o linguriţă coriandru măcinat 1/2 linguriţă chimen ulei de măsline sare si piper 200 ml suc de roşii, pentru fiert   Mod […]