Tzatziki Picant cu Ardei Iute

Printeaza

Tzatziki Picant cu Ardei Iute din: iaurt, castravete, usturoi, ulei de masline, ardei iute, suc de lamaie, marar, sare, piper.

Această rețetă aduce un twist modern pe masa dvs., oferind o explozie de arome ce poate acompania diverse feluri de mâncare, de la grătar până la legume proaspete.

Descoperiți cum să preparați acest sos grecesc autentic cu o notă picantă, garantat să vă încânte papilele gustative.

Reteta Tzatziki Picant cu Ardei Iute:

Ingrediente:

  • 500g iaurt grecesc, scurs bine
  • 1 castravete mare, decojit și ras
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1-2 ardei iuți proaspeți, tocați fin (sau 1 linguriță pudră de chili, ajustabil după gust)
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri mărar proaspăt, tocat
  • Sare și piper negru, după gust

 

Mod de Preparare:

După ce ai decojit castravetele, folosește o răzătoare cu ochiuri mari pentru a-l rade. Pune castravetele ras într-o sită, presară puțină sare și lasă-l să se scurgă de apă timp de 10-15 minute.

Între timp, toacă fin ardeiul iute (sau pregătește pudra de chili).

Stoarce bine castravetele ras pentru a elimina excesul de apă.

Într-un bol mare, combină iaurtul grecesc scurs cu castravetele ras și stoars, usturoiul mărunțit, uleiul de măsline, ardeiul iute tocat (sau pudra de chili), sucul de lămâie și mărarul tocat.

Amestecă bine toate ingredientele și asezonează cu sare și piper după gust.

Lasă sosul tzatziki să se odihnească în frigider pentru cel puțin o oră înainte de servire, pentru ca aromele să se îmbine perfect.

Valori Nutriționale (per porție de 100g)

  • Calorii: 60 kcal
  • Proteine: 3.5g
  • Grăsimi: 4g (din care saturate: 1g)
  • Carbohidrați: 3g
  • Fibre: 0.5g
  • Zaharuri: 2g

Sfaturi Utile:

  • Alege un iaurt grecesc de bună calitate, cu o consistență bogată și cremoasă, pentru cea mai bună textură a sosului tzatziki.
  • Pentru a controla nivelul de picăntură, ajustează cantitatea de ardei iute sau pudră de chili conform preferințelor tale.
  • Tzatziki picant este ideal ca dip pentru legume proaspete, ca sos pentru felurile de mâncare pe bază de carne sau chiar ca dressing pentru salate.

Tzatziki Picant reprezintă un mod inovator de a adăuga un strop de iuțeală rețetelor tradiționale grecești.

Cu textura sa cremoasă și contrastul între răcorirea castravetelui și iaurtului și căldura ardeiului iute, acest sos va deveni cu siguranță un favorit la orice masă.

Experimentează și tu bucuria de a pregăti acasă acest deliciu picant, transformând fiecare degustare într-o experiență culinară memorabilă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salata greceasca – Tzatiki

Tzatziki cu leurda si menta

Tzatziki cu leurda si menta din: iaurt de bivolita, castravete, leurda, menta. Ingrediente: 200g iaurt de bivoliţă 1 castravete, curăţat de coajă şi de seminţe 4-5 frunze de leurdă 4 frunze de mentă   Mod de preparare: Se taie castravetele cubuleţe mici şi se amestecă apoi cu leurda şi menta tăiate foarte fin. Se adaugă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.