Pachetele cu linte si stafide

Pachetele cu linte si stafide 

Pachetele cu linte si stafide din: linte, ceapa, cimbru, rozmarin, patrunjel, busuioc, mere, sfecla rosie, fasole verde, stafide, ghimbir, ulei, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 250 g linte verde 1 ceapă 1 fir cimbru 1 fir rozmarin 4 fire pătrunjel 1 fir busuioc 2 mere 1 rădăcină mare de sfeclă roşie fiartă 200 g fasole verde 1 […]

retete

Piept de pui cu telina coapta

Piept de pui cu telina coapta din: piept de pui, mere, ceapa, unt, vin, coniac, smantana, nucsoara, sare, piper, telina, supa de pui, unt, cimbru, miere. Ingrediente: 5 piepturi de pui (1 kg) 2 mere mari roşii 3 cepe 50 g unt 500 ml vin alb 30 ml coniac 150 ml smântână 1 vârf de […]

Langosi de cartofi

Langosi de cartofi

Langosi de cartofi din: cartofi, faina, ulei, marmelada si sare. Ingrediente: 2 cartofi 350 g faina 250 ml ulei 250 g marmelada un varf cutit sare   Mod de preparare: Fierbeti cartofii în coajă, apoi curăţaţi-i şi pisaţi-i ca pentru piure. După ce se răcesc, amestecaţi-i cu făina, 50ml ulei, sare, şi putină apă, atâta cât […]

Terina cu manatarci

Terina cu ciuperci de padure

Terina cu manatarci din: manatarci, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci (manatarci) 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in lapte 50 ml smantana 100 g cascaval 50 g unt 1 […]

Smoothie cu mar si visine

Smoothie cu mar si visine

Smoothie cu mar si visine din: visine, mar, menta, miere, gheata. Ingrediente: 1 ceaşcă de vişine coapte 1 măr 2-3 frunze de mentă proaspătă 1 lingură miere de salcâm 4-5 cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează 2-3 minute.   Savurati! Poate te intereseaza si: Smoothie […]

Ovaz cu afine

Ovaz cu afine

Ovaz cu afine din: fulgi de ovaz, seminte de chia, afine, fulgi de cocos, vanilie, miere, apa. Ingrediente: 3 linguri fulgi de ovăz 1 lingură seminţe de chia 3 linguri afine roşii 2 linguri fulgi de cocos 1 linguriţă extract de vanilie miere apa Se pun într-un borcănel, în ordine, 3 linguri fulgi de ovăz, 1 lingură seminţe de […]

Mousse de somon

Mousse de somon

Mousse de somon din: file de somon, sos de rosii, ulei, iaurt, lamaie, sare, piper. Ingrediente: sare piper 200 g file de somon 1 lingură sos de roşii zeama de la 1/2 lămâie 50-75 g iaurt 1 linguriţă ulei măsline   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează 200 g file de somon, după care […]

Smoothie cu mango si spanac

Smoothie cu mango si spanac

Smoothie cu mango si spanac din: mango, spanac, banana, avocado, seminte, capsuni. Ingrediente: 1 banana 1/2 mango copt 40 g baby spanac 1/2 avocado 200 ml apa 1 lingură seminţe 1-2 căpşuni   Mod de preparare: Punem în vasul blenderului 1 banană mare – congelată, 1/2 mango copt, 40 g baby spanac şi 1/2 avocado. […]

Smoothie cu mango si banana

Smoothie cu mango si banana

Smoothie cu mango si banana din: apa, mango, banana, goji, miere. Ingrediente: 150 ml apă 1 mango 1 banană tăiate cubuleţe 1 lingură goji 1 lingură miere de albine   Mod de preparare: Se pune în recipientul blender-ului 150 ml apă, se adauga 1 mango şi 1 banană tăiate cubuleţe, 1 lingură goji şi 1 […]

Fructe de mare cu paste

Fructe de mare cu paste

Fructe de mare cu paste din: ulei, fructe de mare, rosii, usturoi, gogosar, vin, gogosar, sare, busuioc, piper, paste, patrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei măsline 400 g fructe de mare (congelate) 10 roşii cherry 3 căţei usturoi 1/2 gogoşar 1/2 pahar vin alb 1 linguriţă busuioc uscat sare piper 200 g paste (tagliatelle) pătrunjel verde […]

Inghetata vegana cu banane

Inghetata vegana cu banane

Inghetata vegana cu banane din: banane, pudra de roscove, migdale, miere. Ingrediente: 4 banane bine coapte 1 linguriţă pudră de roşcove 1 mână de migdale crude 1 lingură de miere afine sau mure proaspete   Mod de preparare: Curăţă-le de coajă, taie-le bucaţi şi pune-le la congelator, într-o pungă ce se închide etanş. Lasă-le peste […]

Rulouri de zucchini cu branza de capra

Rulouri de zucchini cu branza de capra

Rulouri de zucchini cu branza de capra din: ulei de masline, lamaie, branza de capra, sare, piper, avocado, seminte de dovleac. Ingrediente: ulei de măsline zeamă de lămâie sare şi piper brânză cremoasă de capră 1 avocado tăiat felii seminţe de dovleac   Mod de preparare: Feliile de zucchini, tăiate subţiri pe lungime, se lasă timp […]

Fursecuri fine cu nuci

Fursecuri fine cu nuci

Fursecuri fine cu nuci din: unt, zahar, oua, vanilie, esenta de migdale, faina. Ingrediente: 250 g unt moale 200 g zahăr 4 gălbenuşuri extract pur de vanilie esenţă naturală de migdale 400 g făină   Mod de preparare: Se amestecă 250 g unt moale cu 200 g zahăr, se adaugă 4 gălbenuşuri, extract pur de […]

Smoothie cheesecake

Smoothie cheesecake

Smoothie cheesecake din: caise, branza, iaurt, zahar. Ingrediente: 300 g caise 150 g brânză de vaci 150 ml iaurt natural 30 g zahăr   Mod de preparare: Se scot sâmburii de la 300 g caise (sau alte fructe de sezon) şi pulpa se pasează, într-un alt vas, curat, se pun 150 g brânză de vaci, […]

Batoane cu seminte

Batoane cu seminte

Batoane cu seminte din: mix de seminte, fulgi de ovaz, fulgi de cocos, miere, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 100 g mix de seminţe de in, chia, susan şi floarea soarelui 4 linguri fulgi de cocos 6 linguri fulgi de ovăz 2 linguriţe de psyllium pudră 50 ml miere de albine 50 g fulgi de ciocolată   […]

Ciuperci cu oua si carne

Ciuperci cu oua si carne

Ciuperci cu oua si carne din: ciuperci, ceapa, ardei, rosii, bulion, marar, usturoi, carne tocata, cartofi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 legătură de ceapă verde 1 ardei gras 2 roşii 250 ml bulion de casă mărâr verde 3 căţei de usturoi 500 g carne tocată 2 linguri ulei sare piper 3 cartofi […]

Mini pizza cu vinete

Mini pizza cu vinete

Mini pizza cu vinete din: rosii, vanata, dovlecel, sare, piper, zahar, ulei, plante aromatice, usturoi. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 3 roşii sare piper după gust 1 vârf cuţit de zahăr puţin ulei de măsline pentru uns feliile după copt plante aromatice proaspete (sau uscate): oregano, busuioc, cimbru (câte 2-3 fire) 1 căţel de usturoi […]

Saratele cu ovaz

Saratele cu ovaz

Saratele cu ovaz din: maia, faina, ulei, cascaval, telemea, chimen, seminte. Ingrediente: 100 g maia de secară 1 lingură ulei măsline 150 g caşcaval ras 150 g telemea sărată rasă 1 lingură chimen 2 linguriţe seminţe negrilică (opţional) 650 g fâină de ovăz + pentru presărat pe masa de lucru   Mod de preparare: Se […]

Chifle cu iaurt

Chifle cu iaurt

Chifle cu iaurt din: faina, praf de copt, iaurt, sana, oua, ulei, sare, susan, mac. Ingrediente: 850 g făină albă de grâu 2 pliculeţe praf de copt 500 g iaurt 3,5% 200 g sana 2 ouă 60 ml ulei de măsline 2 linguriţe sare susan mac ou bătut   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele în […]

Pancakes cu cartofi

Pancakes cu cartofi

Pancakes cu cartofi din: oua, cartofi, telemea, lapte, praf de copt, faina, sare. Ingrediente: 2 ouă 150 g cartofi copţi sau fierţi răciţi şi raşi fin 150 g telemea rasă fin 200 ml lapte 1/2 pliculeţ praf de copt sare după gust 75 g făină   Mod de preparare: Toate ingredientele se amestecă într-un bol (noi […]

Carne de miel cu vinete coapte

Carne de miel cu vinete coapte

Carne de miel cu vinete coapte din: vinete, carne de miel, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete mici 200 g carne tocată de miel 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ou 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt 1/2 de linguriţă de scorţişoară măcinată sare piper 150 g brânză Manchego proaspăt rasă […]

Carne de iepure cu legume sotate si vin

Carne de iepure cu legume sotate si vin

Carne de iepure cu legume sotate si vin din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi […]

Frigarui de pui cu ratatouille

Frigarui de pui cu ratatouille

Frigarui de pui cu ratatouille din: piept de pui, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, cimbru, vanata, dovlecel, ardie grasi, ceapa, rosii, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, ulei. Ingrediente: Pentru frigarui: 500 g piept de pui 100 g rosii cherry ulei de masline sare piper cimbru Pentru ratatouille: 1 vanata 1 dovlecel […]

retete

Garnitura de legume cu feta

Garnitura de legume cu feta din: ceapa, usturoi, vinete, dovlecei, cartofi, tomate, ulei de masline, supa de legume concentrata, frunze de salvie, sare, piper, branza feta si busuioc. Ingrediente: 100 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g vinete 250 g dovlecei verzi (zucchini) 250 g cartofi 600 g tomate in conserva 50 ml ulei […]

Avocado smoothie

Avocado smoothie

Avocado smoothie din: lapte, miere, avocado, fructe de pădure. Ingrediente: 200 ml lapte sau iaurt de băut 1 linguriţă miere 1/2 avocado 100 g fructe de pădure     Mod de preparare: Se toarnă în blender 200 ml lapte sau iaurt de băut, se adaugă 1 linguriţă miere, 1/2 avocado curăţat de coaja şi 100 g […]

Pasta de sardine cu masline

Pasta de sardine cu masline

Pasta de sardine cu masline din: sardine, masline, avocado, ceapa, unt, lamaie, piper. Ingrediente: 10 măsline mov 200 g sardine 1/2 avocado 1/2 ceapă galbenă sau roşie 50 g unt zeamă de lămâie piper   Mod de preparare: Se mixează în blender 10 măsline mov, 200 g sardine (din conservă sau preparate în cuptor sau […]

Bomboane cu rom si cocos

Bomboane cu rom si cocos

Bomboane cu rom si cocos din: nuca, curmale, avocado, cacao, rom, nuca de cocos, unt de arahide. Ingrediente: 1/2 cană miez de nucă 1/2 cană miez de nucă 1/2 cană curmale fără sâmburi 1/2 avocado bine copt sau banană 3 linguri de cacao 1 linguriţă esenţă de rom 1 lingură unt de arahide 1/2 cană nucă […]

Milkshake cu banane si capsuni

Milkshake cu banane si capsuni din: capsuni, banane, miere, lapte de cocos. Ingrediente: 300 g căpşuni 2 banane 40 g miere 100 ml lapte de cocos 1 lingură de polen   Mod de preparare: Se mixează cu ajutorul blenderului vertical 300 g căpşuni (spălate şi curăţate), 2 banane (200 g), 40 g miere, 100 ml […]

Gustare cu migdale

Gustare cu migdale

Gustare cu migdale din: migdale, smochine, miere, ulei, cocos, fulgi cocos, chia, pudră de roşcove, caise, stafide, merisoare, in, lapte de cocos. Ingrediente: 200 g migdale hidratate 50 g de smochine 50 g miere 20 ml ulei cocos topit la bain marie 50 g fulgi cocos 1 linguriţă pudră de roşcove 10 g chia nemăcinată câte 25 […]

Rulada de somon cu ciuperci

Rulada de somon cu ciuperci

Rulada de somon cu ciuperci din: fileuri de somon, midii, lamai, ceapa, vin alb, smantana, dovlecel, morcov, fasole verde, ciuperci, busuioc verde, capere, andiva, sare, piper. Ingrediente: 750 g fileuri de somon 200 g midii doua lamai doua cepe 120 ml vin alb sec 200 ml smantana un dovlecel un morcov 200 g fasole verde […]

Consomeu cu midii si ciuperci

Consomeu cu midii si ciuperci

Consomeu cu midii si ciuperci din: consomeu, vin, ciuperci, midii, sunca, piper. Ingrediente: 2 l consomeu 1/2 pahar vin roşu 150 g ciuperci fierte 20 midii piper alb pisat 100 g şuncă slabă   Mod de preparare: Consomeul se serveşte cu ciupercile, scoicile sotate cu costiţă tăiată julien, vinul şi piperul. Separat se servesc canapele […]

Tocanita de peste cu sofran

Tocanita de peste cu sofran

Tocanita de peste cu sofran din: ulei, ceapa, ardei, usturoi, boia, cimbru, sofran, dafin, rosii, vin, midii, cod, migdale. Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare tocată 1 ardei roşu iute, tocat mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/2 linguriţă boia de ardei afumaţi 1 lingură frunze de cimbru proaspete 1 linguriţă fire […]