Contraindicatii in cazul unor plante

Printeaza

Mătasea de porumb

Tratamentul intern cu mătase de porumb este contraindicat persoanelor cu infecţii renale acute, precum şi în litiazele cu săruri de calciu. Nu se cunosc interacţiuni medicamentoase.

Menta

Nu se recomandă bolnavilor de hipotensiune, cu aciditate scăzută a sucului gastric, hernie. Folosirea îndelungată a mentei duce la incontinenţă urinară. Uneori, poate afecta potenţa masculină.

Paducelul

Sucul şi seminţele sunt contraindicate femeilor însărcinate (produc avort) şi femeilor care alăptează. Nu se cunosc interacţiuni medicamentoase.

Sucul de pătrunjel (rădăcină sau frunze) are o acţiune terapeutică atât de intensă, încât nu se foloseşte niciodată nediluat, ci doar amestecat cu suc de morcov, cu care se combină foarte bine.

Salvia

Nu se administrează mai mult de două luni la rând (maximum 3 linguriţe de plantă pe zi), deoarece provoacă iritarea mucoaselor. Femeilor însărcinate şi bolnavilor de nefrită le este contraindicată folosirea internă.

 

Contraindicatii in cazul unor plante

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.