Retete de Revelion: Pastravi fierti cu smantana
PrinteazaRetete de Revelion: Pastravi fierti cu smantana din: pastrav, smantana, sare, unt, marar, malai, unt.
- 4-6 păstrăvi mijlocii
- 6 linguri cu smântână
- sare
- 1 lingură cu unt
- mărar tocat
- 300 g mălai
- 1 l apă caldă
- sare
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Păstrăvul este un peşte cu carne delicată, fară solzi care să necesite să fie curăţat. Când se serveşte la masă, se înlătură pielea, care se desprinde uşor.
Curăţaţi pestii de aripi, faceţi o incizie pe burtă, goliţi cu atenţie şi săraţi pe dinăuntru. Lăsaţi să stea cu sarea pe ei 10 min. Scurgeţi şi spălaţi iar cu apă rece.
Uscaţi peştii în prosop de bumbac şi puneţi-i pe rând în unt cald să se rumenească uşor. Schimbaţi peştii în vas mai mare, turnaţi smântână peste ei şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 min.
Săraţi şi continuaţi fierberea 2-3 min. Stingeţi focul, presăraţi mărar tocat peste peşte, lăsaţi să se răcească 10 min şi serviţi cu pâine proaspătă sau cu mămăligă caldă.
Pofta buna!