Toba in aspic

Printeaza

Toba in aspic din: stomacul porcului, carne slaba, sorici, slanina, picioare de porc, limba de porc.

Ingrediente:Toba in aspic

  • stomacul porcului
  • 1 kg carne slabă de porc
  • şorici
  • slănină
  • picioare de porc
  • limbă

 

Mod de preparare:

Pârleşti picioarele de porc, înlături unghiile cornoase, le freci uşor cu mălai, le pui la fiert în apă care clocoteşte.

Separat, pui la fiert cu apă rece limba, şoriciul şi carnea. Dai în clocot, arunci apa, umpli vasul cu apă rece. Fierbi totul 1 oră, treci picioarele în acest vas şi fierbi încet cu sare până când carnea se desprinde de os.

Zeama de came trebuie să scadă la 1/4 din cantitatea iniţială, iar şoriciul să fie bine fiert.

Tai carnea în bucăţi mari, tai şoriciul fâşii; laşi limba întreagă; tai slănina cubuleţe; alegi carnea de la picioarele fierte.

Cu toate acestea umpli stomacul porcului. Limba întreagă o pui în mijlocul tobei. Umpli cu zeamă, coşi toba cu aţă groasă şi o fierbi la foc mic.

O laşi să se răcească, o pui între scânduri şi aşezi deasupra o greutate.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Toba cu usturoi si dafin

Toba cu dafin

Toba cu dafin din: capatana, urechi de porc, sorici, dafin, piper, ienibahar, sare. Ingrediente: sare apa 1 căpăţână de porc 2 urechi 1 limbă de porc 200 g şorici 2-3 frunze de dafin boabe de piper ienibahar   Mod de preparare: Se pun la fiert în apă cu sare 1 căpăţână, 2 urechi, 1 limbă […]

 

Toba cu sorici in aspic

Toba cu sorici in aspic

Toba cu sorici in aspic din: carne de porc, sorici, slanina, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 picioare inferioare de porc o bucată de carne slabă sorici slanina piper dafin sare   Mod de preparare: Se pun la fiert 2 picioare inferioare de porc, o bucată de carne slabă de la capul muşchiului sau limbă, şorici […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.