Toba cu dafin

Printeaza

Toba cu dafin din: capatana, urechi de porc, sorici, dafin, piper, ienibahar, sare.

Ingrediente:Toba cu dafin

  • sare
  • apa
  • 1 căpăţână de porc
  • 2 urechi
  • 1 limbă de porc
  • 200 g şorici
  • 2-3 frunze de dafin
  • boabe de piper
  • ienibahar

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert în apă cu sare 1 căpăţână, 2 urechi, 1 limbă de porc, 200 g şorici, 2-3 frunze de dafin şi boabe de piper. Se îndepărtează spuma formată de fiecare dată. Se taie carnea fâşii de 4-5 cm.

Se adaugă piper măcinat, ienibahar şi 2 căni din zeama în care a fiert.

Se umple stomacul de porc bine curăţat, se coase deschizătura, se înţeapă toba cu un ac pentru a nu plesni şi se pune la fiert, la foc mic, în apa în care a fiert carnea, timp de cca 1 oră.

Se scoate şi se pune la presat între două tăvi sau scândurele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.