Retete de Revelion: Supa de ceapa cu unt

Printeaza

Retete de Revelion: Supa de ceapa cu unt din: ceapa, gris, morcov, unt, sare, piper.

Ingrediente:Supa de ceapa cu unt

  • 4-5 cepe mici
  • 3 linguri cu gris
  • 1 morcov
  • 2 linguri cu unt
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le în două. Lăsaţi-le într-un vas cu apă rece pentru 10 min. Tăiaţi ceapa peştişori şi căliţi în ulei cald sau unt (margarină). Puneţi câte 2-3 linguri de apă peste ceapă, amestecaţi uşor, acoperiţi vasul.

Ceapa trebuie să rămână albă. După 20 min, când ceapa a devenit transparentă, turnaţi în vasul în care aţi călit ceapa 1,5 1 apă fiartă. Clocotiţi 1 min, turnaţi grisul în ploaie, lăsaţi să fiarbă pe foc mic 15 min.

Stingeţi focul şi adăugaţi în supă sare, morcovul dat pe răzătoarea mică, piper măcinat. Serviţi supa caldă, cu crutoane de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.