Friptură de vită în unt

Printeaza

Friptură de vită în unt din: vrabioara de vita, sare grunjoasa, ulei de masline extravirgin, unt.

 

retete

Ingrediente:

  • 1 bucată vrăbioară, groasă de 2 degete (de 250 g)
  • sare grunjoasă
  • ulei de măsline etravirgin
  • 100 g unt

 

 

 

Mod de preparare:

Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropește cu puţin ulei.

Se lasă carnea la temperatura camerei 15 minute, acoperită cu un capac.

Între timp se topesc 50 g unt într­-o tigaie la foc mic, se lasă tigaia la foc până ce componentele solide ale untului se depun pe fundul tigăii şi se caramelizează.

Se prăjeşte carnea într­-o altă tigaie, câte 2 minute pe fiecare parte, se pune pe ea sosul de unt şi se adaugă şi restul de unt.

Se scaldă carnea în untul topit 4 minute, se stinge focul, se pune capacul şi se lasă să se odihnească acolo 2 minute.

Se scoate friptura şi se mai lasă cam 5 minute pe farfurie înainte de a fi servită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.