Brisket cu Sos BBQ Făcut în Casă

Printeaza

Brisket cu Sos BBQ Făcut în Casă din: vita, zahar brun, paprika afumata, sare, piper, usturoi, ceapa, cayenne, ketchup, otet de mere, miere, sos worcestershire, usturoi.

Brisket-ul reprezintă culmea barbecue-ului, combinând gustul intens de carne frăgezită cu bogăția unui sos picant și aromat.

Această rețetă va transforma orice masă într-un festin memorabil, perfect pentru întâlnirile cu familia și prietenii.

Reteta Brisket cu Sos BBQ Făcut în Casă

Ingrediente:

Pentru brisket:

  • 1 brisket de vită (aproximativ 2-3 kg)
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 2 linguri de paprika afumată
  • 1 lingură de sare grosieră
  • 1 lingură de piper negru măcinat
  • 1 linguriță de usturoi pudră
  • 1 linguriță de ceapă pudră
  • 1 linguriță de cayenne (opțional, pentru picant)

Pentru sosul BBQ:

  • 200 ml ketchup
  • 100 ml oțet de mere
  • 100 ml apă
  • 50 g zahăr brun
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 1 lingură de paprika afumată
  • 1 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 linguriță de usturoi pudră
  • Sare și cayenne după gust

 

Modul de Preparare:

Amestecați zahărul brun, paprika, sarea, piperul, usturoiul și ceapa pudră (și cayenne, dacă folosiți) pentru a face un rub.

Frecați bine brisket-ul cu acest amestec și lăsați-l să se marineze peste noapte în frigider.

Preîncălziți cuptorul la 120°C. Împachetați brisket-ul strâns în folie de aluminiu și coaceți timp de aproximativ 6-8 ore, sau până când carnea este foarte fragedă și se desface ușor cu furculița.

Într-o cratiță, combinați toate ingredientele pentru sos și fierbeți la foc mic timp de 20-30 de minute, până când sosul se îngroașă.

Lăsați brisket-ul să se odihnească timp de 20 de minute înainte de a-l felia.

Serviți feliile de brisket cu sosul BBQ deasupra sau alături, pentru a se putea adăuga după gust.

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Grăsimi: 20 g (saturate: 7 g)
  • Carbohidrați: 15 g
  • Zaharuri: 12 g

 

Marinarea peste noapte va asigura că rub-ul de condimente pătrunde bine în carne, oferindu-i un gust profund și aromat.

Cheia pentru un brisket fraged este gătirea lentă și la temperatură scăzută. Nu grăbiți procesul.

Tăiați brisket-ul împotriva fibrei pentru a asigura feliile cele mai fragede.

Cu Ce Se Servește

  • Un vin roșu corpolent, cum ar fi Cabernet Sauvignon sau un Merlot, sau o bere artizanală cu corp bogat.
  • Coleslaw, cartofi copți, fasole în stil BBQ sau porumb pe grătar sunt acompaniamente clasice care se potrivesc perfect.

Fie că pregătiți acest fel de mâncare pentru o ocazie specială sau pur și simplu doriți să vă impresionați familia și prietenii, succesul este garantat.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Brisket la Cuptor în Stil Texan

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.