Borş de cartofi cu urzici

Printeaza

Borş de cartofi cu urzici din: cartofi, morcov, urzici, ceapa verde, usturoi, bors, leustean si patrunjel.

retete

Ingrediente:

  • 300g cartofi (2-3 buc)
  • 1 morcov
  • 1 castron plin cu urzici alese, spălate şi tăiate fâşii
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • 2 fire de usturoi cu frunze
  • ½ l borş
  • sare
  • leuştean şi pătrunjel tocate

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi cartofii şi morcovul, tăiaţi-le romburi mici şi puneţi-le în apă caldă să fiarbă 20 minute.

In acest timp alegeţi urzicile de codiţa tare şi de frunzele veştede, spălaţi-le în 2-3 ape călduţe sau reci şi tăiaţi-le fâşii.

Scurgeţi-le în sită, apoi turnaţi-le în oala cu legume odată cu ceapa şi usturoiul curăţate şi spălate, tăiate mărunt, şi continuaţi fierberea 10-15 minute.

Săraţi mâncarea, acriţi cu borş fiert separat, condimentaţi cu leuştean şi trageţi oala de pe foc.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.