Ciorba de salată si loboda cu omletă

Printeaza

Ciorba de salată si loboda cu omletă din: salata, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, bors, oua, ulei, leustean, sare si apa.

 

retete

Ingrediente:

  • 2 salate mari
  • 1 legătură de lobodă
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • 2 fire de usturoi cu frunze
  • 1 ceaşcă mare cu orez
  • 1 l borş
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu ulei
  • 4-5 fire de leuştean
  • 2 l apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi salata, loboda, ceapa şi usturoiul de foile veştede, le spălaţi frunză cu frunză, le tăiaţi fâşii de 1-2 cm.

Puneţi la fiert 2 l de apă şi lăsaţi să dea în clocot.

Lăsaţi verdeţurile tocate în oală, lăsaţi să fiarbă 20 min la foc potrivit. Alegeţi orezul, îl spălaţi în 2-3 ape, îl fierbeţi 10 min într-un vas mic.

Stingeţi focul, limpez- iţi orezul cu apă rece, îl puneţi să fiarbă cu salata. Fierbeţi separat borşul, îl turnaţi peste supă. Săraţi.

Faceţi o omletă din 2 ouă cu ulei, tăiaţi pătrate mici, turnaţi peste borş.

Decoraţi cu leuştean tocat, lăsaţi 15 min să se răcească şi serviţi mâncarea cu pâine uscată sau prăjită uşor.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.