Ciorba de salată si loboda cu omletă
PrinteazaCiorba de salată si loboda cu omletă din: salata, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, bors, oua, ulei, leustean, sare si apa.
Ingrediente:
- 2 salate mari
- 1 legătură de lobodă
- 5-6 fire de ceapă verde
- 2 fire de usturoi cu frunze
- 1 ceaşcă mare cu orez
- 1 l borş
- 2 ouă
- 2 linguri cu ulei
- 4-5 fire de leuştean
- 2 l apă
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi salata, loboda, ceapa şi usturoiul de foile veştede, le spălaţi frunză cu frunză, le tăiaţi fâşii de 1-2 cm.
Puneţi la fiert 2 l de apă şi lăsaţi să dea în clocot.
Lăsaţi verdeţurile tocate în oală, lăsaţi să fiarbă 20 min la foc potrivit. Alegeţi orezul, îl spălaţi în 2-3 ape, îl fierbeţi 10 min într-un vas mic.
Stingeţi focul, limpez- iţi orezul cu apă rece, îl puneţi să fiarbă cu salata. Fierbeţi separat borşul, îl turnaţi peste supă. Săraţi.
Faceţi o omletă din 2 ouă cu ulei, tăiaţi pătrate mici, turnaţi peste borş.
Decoraţi cu leuştean tocat, lăsaţi 15 min să se răcească şi serviţi mâncarea cu pâine uscată sau prăjită uşor.
Pofta buna!