Ciorba de salata verde cu kaizer

Printeaza

Ciorba de salata verde cu kaizer din: salata, kaizer, usturoi, ardei, rosii, oua, ulei, smantana, cartofi, faina, patrunjel, sare, piper, otet.

Ingrediente:ciorba_de_salata_verde_cu_kaizer

  • 4 salate
  • 400 g kaizer sau cârnaţi afumaţi
  • 5 căţei de usturoi sau 5 fire de usturoi verde
  • 2 ardei graşi
  • 2 roşii
  • 4 ouă
  • 50 ml ulei
  • 200 g smântână
  • 2 cartofi
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 4 l apă
  • 5 linguri oţet

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele.Tai mărunt usturoiul, ardeiul şi roşiile decojite, cartofii cubuleţe şi kaizerul în fâşii subţiri. Căleşti usturoiul în uleiul încins, în oala mare pentru ciorbă.

Presari făina şi amesteci energic, apoi torni câte puţină apă fierbinte.

Pui la fiert cartofii tăiaţi cubuleţe, ardeii, roşiile şi kaizerul. Când au dat în clocot, adaugi fâşiile de salată. în timp ce fierb ingredientele, faci o omletă din ouăle bătute cu sare şi piper.

Laşi omleta să se răcească şi o tai în cubuleţe. O adaugi în ciorbă şi stingi focul.

Amesteci într-un bol smântână cu un polonic de ciorbă şi oţetul. Torni încet amestecul în vas, amestecând mereu. Acoperi vasul şi consumi ciorba după ce s-a mai răcorit 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.